Anna D

Cord cravings

Den klassiska gamla manchestern har gjort en comeback i höst och det är inte fin baby-cord, utan den bredspåriga versionen som gäller. Byxa och kavaj tillsammans eller var för sig beroende på vad man gillar. Jag tycker det är lite kul det här med trender som kommer och går och ibland känns det som jag varit med sååå länge när jag ser allt som blir modernt igen. För en sak är säker – allt kommer tillbaka. Utmaningen är bara att lista ut när det kommer och på vilket sätt och det är det inte alla som kan göra. I det här fallet önskar jag att jag tyckte att man kan ta sin pappas gamla manchester kavaj och sätta på sig men för mig funkar inte det alls. Det är ändå så att gamla trender alltid kommer i en ny tappning –  modellerna, passformen eller stuket. Jag tror det var Celines rosa manchester byxor som var startskottet den här gången och nu kan man se var och varannan streetstyle stjärna springa runt med något i manchester. Själv hittade jag den här lite oversizade kavajen i en klassisk manchester färg, såå snygg och användbar men byxorna som fanns till fungerade inte alls eftersom jag kände mig som en fet potatis i dem. Så nu letar jag efter ett par bredspåriga välsittande manchester byxor, gärna i rosa.

The classic corduroy is making a comeback this season and it’s not fine baby-cord we’re talking about, it’s the wider wales version. Pants and blazer together or as separates depending on what you like. It’s been a while since we saw cord in fashion and it’s kind of fascinating how trends come and go, but one thing is for sure and that is that everything comes back. The challenge is to know when and how, and not everyone can foresee that. I wish I could be sustainable and say that you can just take your uncle’s old cord blazer and throw it on, but that doesn’t work for me. Because even if trends come back it’s always in a new version, the style, the fit or the look of it. I think this time it was the pink Celine pants that started the hype and now you can see street style stars running around all over with something in cord. I found this blazer in a classic color that I love but the pants that came with them didn’t work for me since they made me feel like a fat potato. So now I’m just looking for a pair of perfectly fitting corduroy pants, preferably in pink.

Blazer from H&M and boots from Zara

 

You might also like

Fake it

Oversized

Follow me on Instagram and Blogglovin

Photo by Anna Florén

2 Kommentarer

  1. […] Cord cravings […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.