Åsa Waak Livsstil

Detox-knep i din vardag!

I dag pustar och stönar nog en del över sin höga sockerkonsumtion under påsken! Många får i sig alldeles för mycket av den varan tyvärr. Ett bra sätt att komma ”på fötter” igen efter lite frosseri är att väva in bra vardagsvanor. Två goda vanor per vecka brukar vara något som de flesta klarar av utan större problem.

Vad sägs om att starta veckan med att  dricka en kanna Pau D’Arco te per dag (eller något annat detox-te som du gillar). Barken från trädet innehåller en mängd verksamma och avgiftande ämnen, som är otroligt välgörande vid en detox! Ger dig massor av mineraler och järn i en lättupptaglig form.

Brygg ditt te som passar dig bäst. Jag brukar kall-brygga de flesta av mina örtteer. Smaken blir mildare.  Brukar också lägga till extra färska örter eller bär. Allt utifrån behov. I dag så pimpade jag mitt Pau D’Arco med färsk timjan. Gott och lite extra slemlösande om man har hosta eller känner av slembildning av allergier.

Kall-bryggt te gör du så här: Lägg ned ett par tepåsar i en karaff, ev lite örter eller bär, fyll på med vatten och ställ in i kylen i ca 12 timmar.

Klart!

Har man kannan vid sitt skrivbord då blir det också av att man dricker!

Mitt andra detox-tips för den här veckan är att ta bort allt synligt socker!

Sanera bort kakor, godis och läsk. Tänk till om vilka andra saker du äter och dricker som innehåller socker! Passa också på att titta på dokumentären Sockerfilmen som du hittar på SVT Play. Den borde faktiskt ALLA se!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.