Åsa Waak Livsstil

Vill du ha en vacker hud – sluta att äta socker!

Hoppas att några (alla!!) har hunnit se dokumentären Sockerfilmen på SVT Play! Skämmande sanningar som är många människors vardag. Okunskap är dessvärre en viktig bricka i socker-spelet som skapar dessa lidanden.

Socker leder till så otroligt mycket dåligt. Det är förutom kraftigt inflammations-höjande och sjukdomsalstrande också en riktig skönhetsbov.

Sockret som leder till alla dessa ständiga och osynliga inflammationer som kroppen måste bekämpa, ger också som resultat för tidig åldrande av våra celler. För mycket socker och snabba kolhydrater gör att hudens stödjevävnad – kollagenet – bryts ner snabbare, vilket i sin tur gör huden både rynkig och förslappad. Den processen kallas för glykolisering. Man kan säga att sockret äter upp din huds kollagen!

Ett riktigt bra skönhetsknep är alltså att avstå från socker!

Som tur är så kan du fylla på och ge huden extra kollagen, som också ger dig starkare skelett och rörligare leder. Det finns kosttillskott som ger kroppen bra byggstenar för att bygga upp kollagen igen.

Bra att kunna ge huden och kroppen lite hjälp på traven ibland!

Jag brukar använda mig av det här kollagenet, när jag är hemma. Tyvärr så har jag slut på min påse från Nordic superfood och jag får hålla tillgodo med den här så länge….

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.