Åsa Waak Livsstil

Gott och lättbakat fröknäcke!

Bland det enklaste brödet som du kan baka! Supergott, glutenfritt,nyttigt och billigt. Ta det mjöl som du föredrar och gillar och ta de fröer som passar dig! Smaksätt med vitlök och örter av olika slag. Brödet är perfekt att smula över sallader. Själv gillar jag fröknäcke med avokado som pålägg, och gärna en grön juice till!

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör ihop alla ingredienserna och tillsätt 2 dl hett vatten, vänd runt och häll ut på plåten. Platta ut ordentligt så det bara är ett tunt lager smet över plåten. Det är viktigt, annars blir inte brödet knaprigt. Toppa med lite salt eller blanda i lite salt i degen. Grädda ca 40-45 min. Skär upp eller bryt i lagom stora bitar.

Ingredienser och grundrecept:

2 dl bovetemjöl, 0,5 dl pumpakärnor, 0,5 dl hela linfrön, 0.5 dl sesamfrön , 1 dl solroskärnor, 0,5 dl olivolja, salt.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.