Åsa Waak Livsstil

Bär med superkrafter.

Inte nog med att det är så otroligt gott det är ett bär som har stora hälsokrafter också! Under andra världskriget så åt brittiska stridspiloter blåbär för att förbättra sitt mörkerseende. Blåbäret stärker nämligen ögonvävnaderna och underlättar produktioner av pigment. Inte nog med det, blåbäret föryngrar vår hjärna också! Ett riktigt superbär alltså! Sa jag att de skyddar mot inflammationer i magen också?

Blåbärets färgämne tillhör gruppen antocyaniner, en kraftfull antioxidant. Bäret har också höga värden av vitaminer och mineraler. Färska blåbär kanske inte är det lättaste att få i sig varje dag och då är det tur att det finns lite alternativ!

Om jag hittar vilda blåbär som innehåller betydligt mer antioxidanter än odlade, så fyller jag frysen. Jag har alltid blåbärspulver från Holistic i mitt skafferi. Blandar en till två tsk i smoothies , i gröten eller så värmer jag lite mandelmjölk tillsätter en sked blåbärspulver och smaksättet med lite honung. Bra kvällsdryck!

Har nu också sett till att köpa kallpressad blåbärsjuice från Wellnox. Helt osötad och fantastiskt god! Om man har 3 liter pressade blåbär i kylskåpet, ja då dricker man det varje dag!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.