Åsa Waak Livsstil

Päron Päron!

Mera päron åt alla!

En ganska bortglömd frukt för många, till fördel för äpplet! Päron är det perfekta vitamin och mineraltillskottet så här års, då det även  innehåller både tanniner och kaffesyra som skyddar kroppen med sin antibakteriella verkan. Massor med antioxidanter och C-vitamin. Dessutom har päron tack vare sitt höga fiberinnehåll också en avgiftande verkan. Pektinet i päronet hjälper också att hålla din matsmältning i form!

Varför inte göra en en päronpaj istället för äppelpaj!?

Eller varför inte göra en saftig och jättegod päronkaka?

Det här behöver du:

3 dl bovetemjöl

1,5 dl kokossocker

1,5 tsk bakpulver

1,5 dl mandelmjölk

1 ägg

75 gr ekologiskt smör

3-4 mogna päron

kanel

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Skiva smöret och nyp in det i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och ägg i mjölblandningen. Smörj en rund form med avtagbar kant ( en bra grej här är att klämma fast ett bakplåtspapper i botten!!). Skala och skär päronen i bitar. Blanda med lite kanel och och kokosocker. Rör runt så alla päron-bitar får lite av blandningen på sig. Häll i smeten i formen och fördela päron-bitarna över smeten. Jag brukar grädda den i ca 30 min, men det kan variera på olika ugnar.

 Den här kakan” gifter sig” fint med en kopp kardemumma-kaffe!

Ge päronet en chans!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.