Åsa Waak Livsstil

En värmande skönhets-soppa!

En värmande och collagen-rik soppa för iskalla vinterdagar är väl något som verkligen behövs just nu! Ett enkelt sätt att få en mätt och nöjd mage, starkare skelett och en bättre hudstruktur på. Allt detta med en god och mättande soppa. Hur bra är inte det?!

Jag har kokat en sötpotatis, några vitlöksklyftor och ett par jordärtskockor i en ekologisk buljong. Kokar grönsakerna i ca tio minuter . Mixar sedan soppan slät och tillsätter två msk collagenpulver. Jag använder mig av lite olika typer av collagenpulver. Ingen av dem har någon smak och är lättlösliga i både varma och kalla drycker. (Mer om dessa lite längre ned) Smaka av soppan med lite kryddor som du gillar. Toppa sen med lite fröer, klippt persilja och till slut brukar jag droppa över lite turkisk yoghurt. Jag tycker det ger en mild och god smak.

 

Sötpotatisen ger dig långsamma kolhydrater som håller ditt blodsocker på en stabil nivå.

Jordärtskockorna har ett högt innehåll av inulin, ett kostfiber som hjälper dom nyttiga magbakterierna att växa sig starka.

Vitlöken skyddar dig mot bakterier och virus. Har dessutom en stark antiinflammatorisk effekt!

Collagen som är ett kroppseget ämne finns naturligt i all bindvävsstruktur. Det här är ett protein som kroppen producerar själv genom tillgång på aminosyror. Du har det i dina leder, brosk, hud och hår. Tyvärr så minskar produktionen av det kroppsegna collagen med åren. Det gör sig påmint i form av en stelare kropp, tunnare hår och rynkigare hud. Använder mig av två olika pulver. Ett är Nordicsuperfood collagen som kommer ifrån fisk. Ett ganska nytt pulver på marknaden är Nyttoteket collagen, som består av collagen från gräsbetande kor. Jag brukar själv koka benbuljong, men när tid inte finns för det så tycker jag att det här är ett jättebra alternativ.

Collagen kan också verka läkande på tarmsystemet.

Så det här mina kära är en riktig skönhetssoppa!

  1. […] hår och naglar. Det låter väl hur bra som helst. Jag klickade hem mitt från Nyttoteket. Åsa skriver ett längre inlägg om detta superpulver, kolla in […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.