Camilla Runberg

Breakfast with Photographer Jimmy Nelson

Breakfast with Photographer Jimmy Nelson – Vilken spännande och inspirerande morgon. I morse bjöd Slettvoll och Patriksson Communication in till pressfrukost. Anledningen var lanseringen av samarbetet mellan den världsberömda fotografen Jimmy Nelson och  det norska inredningsvarumärket Slettvoll. Jimmy Nelson har fått stor uppmärksamhet för sina skildringar av bortglömda och unika ursprungsbefolkningar. Han har tidigare ställt ut sina fotografier ”Before They Pass Away” på Fotografiska.

Den brittiska fotografen har alltid varit inspirerad av vinter, kyla, orörd natur och människor som lever i dessa extrema element. Samarbetet mellan Jimmy Nelson och Slettvoll resulterade bland annat i en äventyrlig resa till gränsen mellan Sverige, Finland och Norge. De båda menar på att det nordiska klimatet är en stor del av den skandinaviska identiteten; hur vi lever och vår relation till hemmet är präglat av vårt ursprung och naturen runt omkring oss.

Slettvoll får nu möjlighet att exklusivt sälja fem av Jimmy Nelsons fotografier i begränsad upplaga, varav en unikt framtagen för det norska inredningsvarumärket. Detta är första gången hans konst är tillgänglig för allmänheten, utanför konstgallerier. Fotografierna lanseras den 7 september i Slettvolls Stockholmsbutik.

Jag passade på att köpa den fantastiska boken Before They Pass Away som har sålt i över 150 000 exemplar. Är du nyfiken på Jimmy Nelson så ligger ett kort youtube-klippet nedan.

The world-renowned photographer Jimmy Nelson is launching a collaboration with the Norwegian interior designer brand Slettvoll. Jimmy Nelson has received great attention for his depictions of forgotten and unique indigenous peoples. He has previously published his photographs ”Before They Pass Away” on Fotografiska.

Breakfast with Photographer Jimmy Nelson


You Should Also Read

Elle – Streetstyle Stockholm Fashion Week

Björn Borg See Now Buy Now

Jennifer Blom

Valerie SS18

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.