Camilla Runberg

Modebranchens Dag och Vardags Outfit

Modebranchens Dag och Vardags Outfit – I fredags var jag på Modebranchens Dag i Epicenter. Det var många spännande föreläsare och ämnen under dagen. Dagen inleddes men spännande föreläsning av Lotta Ahlvar som land annat pratade om branschglidning, här-och-nu-förväntningar och designboomen Lagom. Hon pratade också om trenden Hygge – som är danskt myspys där det i modebranschen innebär att fashionistas ”myskonsumerar” istället för glitter och glamour. 

Efter det följde ett spännande föredrag om hur modebranschen kan arbeta med cirkulära och hållbara arbetsmodeller. Nya spännande material håller på att tas fram för att kunna sluta cirkeln och återanvända allt material och spill. Mycket intressant och viktigt.

Nästa spännande ”topic” var lojalitetskampen i e-handelslandet där vi bla fick lyssna på Casall Sports nya Vd Jon Lööf och Zalandos Nordenchef Kenneth Melchior. Att skapa kundlojalitet kommer, utöver en oklanderlig logistik, att bli nätbutikernas stora utmaning.

Efter det följde konsten att bygga ett varumärke med fem fantastiska föredragshållare. Sebastian Tarkowski (Client Director and Brand Strategist, Nine), Johanna Juhlin (Global Brand Communication Manager, Björn Borg), Emma Blom (Vd , Social Industry), Victoria Senkpiel (Vd, Glossybox Norden) och Johan Lindeberg (bla grundare av J.Lindeberg).  Det var så mycket inspiration och insikter under deras föredrag att det räckte för hela dagen. Underbart.

Här har jag klätt mig monochromt i mörkblått. Bra vardagsoutfit tycker jag. Klär du dig någonsin i endast en färg? Jag har på mig polotröja från Dagmar (här i svart), Kjol från Stories (liknande här), Kavaj från By Malene Birger (tidigare säsong), Ginaso Boots från By Malene Birger, Barcelona Bag från Loewe.

Last Friday I was at the Fashion Business Day in Epicenter. There were many exciting lecturers and topics during the day. For example I listened to an exciting lecture on how the fashion industry can work with circular and sustainable working models. New exciting material is being developed to end the circle and reuse all material. Very interesting and important. The next exciting ”topic” was how to build loyalty in e-commerce where we listened to Casall Sports new CEO Jon Lööf and Zalandos NordicCEO Kenneth Melchior. Creating customer loyalty, in addition to logistics, will be the big challenge for online stores. The last topic was how to build a brand with five great speakers. Sebastian Tarkowski (Director of Brand Strategist, Nine), Johanna Juhlin (Global Brand Communication Manager, Björn Borg), Emma Blom (CEO, Social Industry), Victoria Senkpiel (CEO, Glossybox Norden) and Johan Lindeberg (founder of J. Lindeberg). There was so much inspiration and insights during their lectures.

Here I have dressed monochrome in dark blue. Good everyday outfit I think. Do you ever wear only one color? I wear Turtleneck from Dagmar (in black here), Skirt from Stories (similar here), Jacket from By Malene Birger (previous season), Ginaso Boots from By Malene Birger, Barcelona Bag from Loewe.

Modebranchens Dag och Vardags Outfit

Inlägget innehåller köplänkar

You Should Also Read

Uniqlo x J.W.Anderson Collection

Lovely Cashmere

E-commerce and Checked Blazer

Follow me – Facebook Instagram Bloglovin Pinterest

My Fave Fall Products

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.