Camilla Runberg

15 tips i Miami

15 tips i Miami – Är du på väg till Miami eller sugen på att åka dit? Här får du mina 15 bästa tips. Vi var i Miami från nyår och en vecka framåt. Ta del av mina tips här.

Vi startade med att bo på det stora hotellet Fontainbleu när vi kom till Miami. Från början hade vi bokat Nobu men då det inte fanns kvar biljetter till Fontainbleus nyårsfirande förutom till hotellgäster bokade vi raskt om. Vi hade redan tidigare bestämt att vi ville fira nyårsafton på Fontainbleu då det är världens fest där med stora artister och DJ:s. Fontainbleu är ett stort hotell med allt du kan tänkas behöva på semestern. Gym, Spa, pooler och fantastiska restauranger. På nyårsafton uppträdde Demi Lovato före tolvslaget och DJ:n Kygo spelade efter 12.

Efter att ha bott några nätter på Fontainbleu flyttade vi söderut till W South Beach som är ett kanonhotell med bra läge, fina rum och läcker pool. Bra stämning i baren på kvällarna och fantastisk frukost. Fint gym och den härliga strandpromenaden och stranden utanför.

Mat

Det serveras en fantastiskt frukost på W South Beach med allt du kan tänka dig från färsk frukt och croissanter till omelett och pannkakor. Gillar du hälsosam frukost och lunch är 1 Hotel och Dirt ett måste. Helt fantastiska ställen utan överdrift. Så gott, fräscht och mycket att välja på. 1 hotel har också ett väldigt coolt gym om du är träningssugen.

Det finns självklart en mängd härliga restauranger att välja på till kvällarna varav många bra ligger på hotellen. Våra favoritrestauranger blev Meat Market på Lincoln Road med fantastiskt kött och goda tillbehör. Drunken Dragon med koransk BBQ där du har en egen grill på bordet där du själv grillar din mat. Härlig stämning och cool miljö. Gillar du asiatiskt är Katsuya på SLS kanon. Gillar du tapas rekommenderar vi Barceloneta som litter i området Sunset. En lite enklare restaurang med goda tapasrätter. Dessa restaurangtips har jag fått av Anna som driver fina multibrandbutiken Skindeep i Stockholm. Hon i sin tur hade fått tipsen från duktiga Frida Ahlvarsson som driver varumärket Ahlvar.

Drinkar – Jag rekommenderar W South Beach, Delano och SLS för drinkar före eller efter maten. I hotellbarerna blir det också härlig partystämning framåt kvällen om du är sugen på det.

Shopping

På gågatan Lincoln Road hittar du många kedjor såsom Zara, Victorias Secret, American Apparel och Zadig & Voltaire. På Zadig & Voltaire var det rea och både jag och vår dotter hittade mycket fint. Här finns också många restauranger. Vi lyckas ju alltid vart vi än reser hamna på något tyskt ställe då min respektive älskar öl, bratwurst och sauerkraut och självklart hittade han ett sådant ställe på Lincoln också. Restaurangen hette Hofbrau Beer Hall.

Floridas största mall heter Aventura Mall. Här hittar du 300 butiker och här finns allt. Superexklusiva butiker som Prada och Louis Vuitton till Zara och H&M. Väldigt fint köpcentrum med många bra restauranger.

Träning

Strandpromenaden längs vattnet är fantastiskt att både gå, springa och cykla på. Finns inget härligare än att träna ute. Hotellen vi bodde på hade väldigt fina gym och 1 Hotel har ett riktigt coolt gym som jag gärna provar nästa gång vi är i Miami. På W finns det tennisbana på taket.

Turism

Ocean Drive är charmigt (men lite turistfälla). Självklart vill du åka hit och jag föreslår att ni hyr cyklar vid den fina strandpromenaden. Det är enkelt att hyra cyklar och det finns många stationer där du kan hämta och lämna cyklarna längs med strandpromenaden och utanför en del av hotellen. De pastellfärgade husen är så fina och den vita sandstranden likaså men äta bör ni kanske göra någon annanstans.

Wynwood – Området Wynwood är ett måste när du besöker Miami. Underbara kvarter med häftig gatukonst, gallerier, restauranger och butiker. Här kan du hänga i timmar och bara njuta av den härliga opretentiösa stämningen.

Everglades Nationalpark – Vi åkte till Everglades Nationalpark en dag men tyvärr blev det lite av en flopp för oss. Det var superdåligt väder med regn och blåst så vi bara frös och ville hem igen. När man besöker träskmarkerna så åker man i öppna båtar och det var vi inte riktigt klädda för. Vi fick regnskydd att sätta på oss men det räckte inte riktigt. Jag tror dock att om vi hade åkt dit när det var fint väder istället skulle det vara en lyckad utflykt. Spännande att titta på alligatorerna och häftig natur. Det tar ca 1,5 h med buss från Miami att ta sig till Everglade.

Ok, jag erkänner att det blev några fler tips än 15 men jag behåller ändock rubriken på mitt inlägg. Trevlig resa.

15 tips i Miami

Utsikt från hotellet Fontainbleu. Långa vita stränder och en mängd av solstolar vid poolen då det var fullbokat över nyår.

Nyårsafton på Fontainbleu

Demi Lovato

Kygo

W South Beach

Tilltugg vid poolen W South Beach

Gymmet på W south Beach. Om ni tittar noga är det en familjebild. Dottern fotograferar och man och son ställer in vikter i bakgrunden.

Frukost på W South Beach

Frukost på W South Beach

Lobbyn på W South Beach

1 Hotel

1 Hotel

1 Hotel

Utanför W på väg till SLS

Dirt

Dirt

Wynwood

Wynwood

Wynwood

Wynwood

Wynwood

Wynwood

Everglade

Everglade

You Should Also Read

12 Tips i New York

Event By Camilla – Inspirationsmorgon med Blueberry Lifestyle

Premiere Fifty Shades of Grey – Fifty Shades Freed

Follow me – Facebook Instagram Bloglovin Pinterest

2 Kommentarer

Så härligt, och massa bra tips! Kram

Svara

Tack. Vad kul du tycker det. Där skulle du nog trivas. Kram

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.