Home&Beyond

7 tips för vardagsrummet

Vardagsrum är den plats man umgås på och därför är känslan och möbleringen så viktig. Vissa saker är då viktigt att tänka igenom innan

  1. Tänk efter hur man rör sig i rummet. Kommer ommöbleringen eller den nya möbeln att tillföra någonting? Möblera inte om bara för sakens skull.

2. Proportionellt

Tänk på att inte överdimensionera ditt vardagsrum. Alltså ingen gigantisk soffa till ett mindre rum. Har du lågt i tak, väl en mindre taklampa och satsa på fina sidolampot istället.

3. Målbild

Tänk igenom möblering, mät upp hur stort utrymme en soffa kan få ta. Tänk igenom färger. Det är att falla för modeller och färger i butiksmiljöer.

4. Förvaringsbehov

Tänk igenom vad du vill förvara och ställa av i ditt vardagsrum. Ex böcker, vackra prydnadsföremål med mera. Vissa saker kanske du kan ställa undan i ett annat rum.

5. Rätt belysning

Först och främst utgå från de eluttag som finns. Ett rum med högt tak behöver ibland lysas upp med up-lights. En vacker tavla kanske ska punktbelysas med spot i taket. Viktigt också är en bra allmänbelysning som kan lysa upprummet exempelvis vid städning. Undvik för många spotlights. Det kan lätt uppfattas som ett konstgalleri och lite kallt. Konsultera gärna en ljusarkitekt och budgeten tillåter det.

6. Blanda nytt och gammalt

Rummet kan lätt bli opersonligt och tråkigt utan äldre föremål. Var inte rädd för att bryta av med en äldre, ärvd stol eller morfars väggur etc.

7. Stora mattor

Rummet upplevs som större om du har en riktigt stor matta under din soffgrupp. Viktigt är att låta mattan går in under soffan och fåtöljerna.

Lycka till!

Catarina, Home & Beyond

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.