Home&Beyond

Eco Kitchen

Vårt ”nybyggda” hus fyller 14 år i november. Det känns fortfarande rätt men blivit väldig slitigt. Skåpluckornas kanter är avskavda och beslagen är kantstötta. Jag kikar just nu efter framför allt nya luckor. Ett kök som känns intressant är Puustelli Minus.

Det krävdes många års forskning och utveckling innan Puustelli hittade ett sätt att kraftigt minska miljöpåverkan för sina köksinredningar.

– Många av standardmaterialen i köksinredningar släpper ut otrevliga ämnen i inomhusluften, som formaldehyd och kolväten. Dessutom är de tunga, säger Richard Moberg, ansvarig för Miinus hos Puustelli.

– Därför var det ett stort kliv framåt för hela köksvärlden när Puustelli till slut lyckades hitta ett annat sätt att bygga köksinredning – med biokomposit och massivt trä.

Mitt gamla kök är vitt och jag vill fortfarande ha vitt. Jag tycker att det är tidlöst, fräscht och visst syns smuts men ett kök vill man ha rent och på vita material syns allt vilket jag tycker bara är en fördel.

Under en period har det varit populärt med högglansiga kök men jag väljer halvmatt. Känns mer tidlöst…

Ovanför köksbänkar har jag härdat glas. Det är absolut inte det senaste i kökstrender men det är det bästa valet vi gjort. Det är så lätt att hålla rent – bara liten spray med fönster- eller köksspray och sedan torka av med disktrasan. Därför kommer jag att behålla det. När det gäller kök ska man inte tänka för mycket på trend utan vad är praktiskt (och lite snyggt…).

Här är vårt lilla kök (inte större än ett flygplansgalley….) som ska få sig ett litet lyft. Jag älskar fortfarande det röda då det blir vackert tillsammans med grönsaker och kryddor. Däremot vet jag inte vad jag ska göra med bänkskivor. Är sugen på ett kompositmaterial eller vaxad betong. Ni ska få se resultatet lite senare i år. Eco-material känns helt rätt och jag har inte hittat några andra leverantörer än Puustelli som har miljövänliga alternativ. Jag har dock inte kollat upp deras priser ännu.

Vi hörs!

Catarina, Home&Beyond

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.