Husfrun i Toscana

New York, New York!

Det har varit ganska fåordigt här, på sistone. Jag ber om ursäkt för det, om ni nu saknat mig. Det blev ett ofrivilligt stopp ett par veckor på grund av tusen olika aktiviter och inte minst- en resa till New York med hela familjen tog upp en hel del av min tid! Roligt! Nu är vi (tyvärr!) redan tillbaka och har på nolltid kommit in i vardagen igen. Man planerar och planerar och sedan vips, är man redan tillbaka.

Det var första gången för oss med barnen i New York, maken och jag har varit där flera gånger tidigare. Det blev en annan typ av vistelse ( naturligtvis), det gick väldigt bra och var hur roligt  som helst även om jag ända kan tycka att barnen gott kan var lite större innan man tar med dem dit. Nu skulle då mannen jobba där så det föll sig bra att vi alla hängde med, men jag lever lite med devisen  att “vad skall barnen se när de är 15 år”?  Månen??? Skojigt var det iallafall. Barnen tyckte att Union Square var det  “riktiga New York” , att Times Square var fantastiskt ( isch) och att åka tunnelbana och mata ekorrar var höjdpunkterna. Att man köat för båten till Ellis Island, American Museum of Natural History, kutat på Brooklyn Bridge och att vi bodde på 29.e våningen liksom bara försvann så fort Leo såg tunnelbanestationen. Iofs ett billigare nöje, att fara fram under jorden hit och dit. Men man vill ju gärna se saker OVANFÖR också..Här ett axpock av vad vi såg:

Väldigt förväntansfulla här, första morgonen i New York. Som små änglar. Med bekväma skor på fötterna började vårt äventyr från Upper East side mot sydligare destinationer..

Ner till Battery Park där vi tog färjan till Ellis Island & Frihetsgudinnan. Vi och tusentals andra turister.

Vädret var sisådär. Men vad gör det när man är i New York? Ingenting.

Barnen var imponerade.Det här hade de väntat på. Jag tycker ju att museet och alla foton på immigranter är tusen gånger mer intressant.

Leo i tunnelbanan. Hans bästa minne från The big Apple

Senaste tillskottet på National History Museum. Fick inte plats i ett rum ett det var inte svårt att förstå.

Ett par turer till Williamsburg blev det, skönt med lite paus från allt buller & tjut på Manhattan. Mycket kul konst på väggarna, barnen uppskattade det mer än the MET.

På Wythe Street åt vi Tacos. Gott. Vår sega jetlag gjorde att vi alltid var först på alla matställen. Klockan 11.00 var vrålhungriga.

som sagt..det var tidigt för ett mål

Rough Trade Williamsburg

Efter lunch blev  ett besök hos Rough Trade där det bläddrades ibland LP-skivor i timmar. Det var kul! Lite av en tidsmaskin för min del, och spännande upptäckter för barnen som såg ett kassettband (!) för första gången.

Eftersom temperaturen i New York  slog om ( drastiskt)  och det blev 25 plusgrader begav vi oss till Central Park. Härligt.

Jag hann med en liten sväng tidigt på morgonen medan resten av familjen fixade med morgonbestyr.Det var jag och halva New York som var ute och joggade.

Jag gjorde som alla andra.Gick runt i leggings.I påsen ett par sprillans nya och väldigt mycket snyggare från Lulu Lemon, man får ju passa på när man är i New York.

Central Park

Hoppelihopp. Vilket ställe i New York kan vara mer barnvänligt än Central Park?

Tarallucchi e Vino

Efter att ha ätit en stadig frukost varje morgon  i vår lägenhet i Upper East, tog vi oss neråt för en riktigt god espresso vid Union Square, hos Tarallucci e Vino. Om man åker kors och tvärs över hela Manhattan för en god espresso kan man nog säga att jag har blivit italienska på riktigt! Känns väldigt New York-igt med brandstationen och amerikanska flaggan mittemot.

Men anledningen till att vi varje morgon stannade till vid Union Square var denna. De söta, oblyga och vrålhungriga ekorrarna.

Söt. Ändå blev jag vettskrämd när den hoppade upp på min axel.

En annan anledning att stanna till vid Union Square är  “Farmers market” som äger rum på torget flera dagar i veckan.

Blev förälskad i dessa rosa, underbara blommor.

The Coffee Shop på Union Square tillhör en av mina favoriter. Sällan besöker jag New York utan ett stopp här.

Och då blir det något i den här stilen…Nyttig kan jag vara hemma!

 

2 Comments

Det ser ut som om ni har haft en fantastisk resa!!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.