Husfrun i Toscana

Parfymdrömmar en trååååkig lördag

Den här lördagen lär inte bli ihågkommen som en av de skojigaste det här året, det kan jag lova. Inget sorgligt har hänt, bara det att jag fortfarande är sjuk och nu har maken också trillat dit. Detta innebär att vår resa till Verona inte blev av och jag är sur som ättika. Men, vi kommer dit om ett par veckor, HOPPAS jag. Och då är det varmare också, kanske t.om vår, tänker jag  nu (väldigt optimistiskt). Nåja. Värre saker kan hända men fy tusan vad jag är trött på att gå inne och skrota, helt orkeslös med två barn som är super-uttråkade. Vet förresten barn om, att mamma kan vara sjuk..? Man kan ju knappast bjuda hem deras vänner heller nu när hela huset är infekterat och ingen tycks vilja ha dem hemma hos sig heller…Så det blir till att hitta på aktiviteter som  lagom entusiastiskt dirigeras  ifrån soffan.

Nu fantiserar jag lite om parfymen jag vill skaffa mig, ett svårt men väldigt roligt val. Jag använder i regel bara en doft, vinter som sommar och de varar i evigheter då jag är sparsam med parfym. Jag har länge hållit mig till samma  ( Diptyque Figuier eller Byredos Blanche), men nu har jag lust på något helt annat.

Aquaflor MM

Här, är väl den som jag är mest sugen på, MM från Aquaflor i Florens, så himla mycket mer än bara en parfym ( läs gärna om den  här). I ett år har jag gått och trott att min man skulle hitta en anledning till att ge mig den, men det har han inte gjort, tydligen! Tyvärr finns den inte i 50 ml och jag föredrar parfymer i den storleken. Stort dilemma…Inte är den billig heller.

 

Det här är de andra parfymen som jag funderar på. Molecule från Zarko Perfume. Kan absolut inte beskriva den, bara säga att när jag provade den sist så hade jag doften kvar på mig i evigheter, och den var så…intressant!! Finns inte i Florens. Men i Verona, och dit skall vi ju snart!

Den här är också spännande. Väldigt olik allt annat jag använt, men den tilltalar mig ändå. Kanske lite för dominant dock, måste sniffa på den igen. Min man sa att den luktade tant. Synd, men bättre än att lukta gubbe! En dyr “tantdoft”  oxå, naturligtvis.

4 Comments

Krya på dig och härliga tips på parfymer! Kram

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.