A Copenhagen Story

Favoriter i Florens

Florens! Vilken härlig plats. Vår Toscana road trip startade i denna vackra och romantiska stad. Tips! Besök Duomo, ni vet den otroligt vackra kyrkan med kupol aka stadens kännetecken, på kvällen! Vi var helt ensamma där då, på dagen däremot kryllar det av människor med selfiesticks.

Under 24 timmar bockade vi några av sevärdheterna, bland annat Ponte Vecchio och Piazzale Michelangelo. Första kvällen åt vi middag på hajpade Trattoria 13 Gobbi, väldigt mysigt ställe samt mumsig pasta (men vad är det med alla dessa sura italienska kypare som typ skriker åt en?)

Lunch dagen efter åtnjöts på Piazza della Passera i mysiga kvarteret Oltrarno på andra sidan floden Ponte Vecchio, tack Husfrun i Toscana för tips! Så mysigt att strosa omkring där. Och förstås avslutade vi med en prosecco på Westin Excelsiors takterass.

Måsyte bara tipsa om ett fantastiskt ställe som låg på samma gata som vårt hotell, La Menagere (Via de’ Ginori 8), en otroligt snygg och härlig restaurang (man sitter vid långbord), café, butik, blommor, parfymer, prylar mm – inte missa! Samma designgäng som ligger bakom trevliga cafékedjan Ditta Artigianale.

Åker gärna tillbaka till Florens!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.