Vitaestilo

Kolakakor med mint

kolakakor med mint 2

När rastlösheten brinner i min kropp då bakar jag! Ni som följt mig på bloggen och framför allt på Instagram har sett att jag har bakat väldigt mycket den sista tiden. Jag har ju lite svårt att ta mig framåt, och bakåt också för den delen :-). Så då passar det bra att sätta sig på en stol vid köksön och baka, tur att jag inte äter så mycket utav det själv för då skulle jag rulla fram just nu.. haha! Allt jag bakat har faktiskt blivit väldigt gott :-). På Nationaldagen var jag återigen baksugen och bestämde mig för att baka kolakakor med dumle, har bakat dom förut och dom blev så goda. Men medan jag tog fram ingredienserna uppstod några mindre problem, jag hade inga dumlekolor hemma, inte tillräckligt med smör och inget smörpapper. Men man tager vad man haver, jag minskade ner på ingredienserna, tog mintchoklad istället för dumle och tog ugnsfolie istället för smörpapper, skam den som ger sig och jäkligt goda blev dom 🙂

Vill ni ha receptet? Kommer här…

Kolakakor med mint

150 g smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1  tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3msk sirap (ljus)
1 Lindt mintchoklad kaka

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt
Blanda socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen, går bra att köra med elvispen, med spiralvisparna.
Blanda alla torra  ingredienser och rör sen ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg.
Rör ner den hackade dumlen.
Dela på två eller tre längder ( beroende på hur tjocka / tunna du vill ha dem)  och rulla ut till längder.
Platta  till längderna lite grann.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått gyllenbrun färg.
Skär dem ”snett”medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Jag fick två längder och gjorde dom ganska ”tjocka”

Om ni hinner lägger ni dom i frysen när dom svalnat 🙂

Lycka till!

kolakakor med mint

kolakakor med mint 1

kolakakor med mint 3

6 Kommentarer

Oh dem såg goda ut. Må så gott Maria

Svara

Oj så gott. Brukar göra vanliga kolakakor..Men dessa toppar ju. Bakdags igen alltså. Kladdkakebullarna blev ju jättegoda. Kraaaam Inger

Svara

Haha! Du är underbar Inger 🙂
Kram

Svara

Åååå vad gott. Har Faktiskt ibte testat att stoppa annat är lakritspulver i sirapsbröd. Kanske bör gå utanför min box. Kram Anette

Svara

Tack för receptet nu skall här bakas !

Svara

Trevligt 🙂

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

myVavaShop

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.