Vitaestilo

Fisksoppa hör hösten till

Gokväll raringar!

Hoppas ni haft en bra vecka så långt. Här hemma håller vi på att fixa för fullt inför morgondagens middag, mina föräldrar har kommit ner idag för att vara med och hjälpa till. Mitt i all röra tittar jag in till er för att tipsa om en grymt god fisksoppa som vi lagade häromdagen. Jag är ingen soppmänniska, det krävs mycket övertalning innan jag äter soppa, men när jag väl äter det så tycker jag oftast att det är väldigt gott, det bottnar nog säkert i att jag själv inte är så duktig på att göra soppa. Men den här fisksoppan med lax, torsk, räkor och saffran är så fantastiskt god så den borde ni verkligen prova. Så när jag äntligen hittat en fisksoppa jag tycker om så delar jag självklart med mig av receptet 🙂

Fisksoppa med saffran

4 port

400 gram torsk eller sejfiléer
300 gram laxfilé
150 gram skalade räkor
1 st purjolök
1 st pressad vitlöksklyfta
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème Fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes
ca 3 msk fiskfond (smaka av)
1 kruka färsk basilika, läggs i på slutet av koktiden

 Skär fisken i ca 3 cm kuber
Strimla purjolöken och lägg den i en stekpanna med olja, pressa ner  vitlöken och fräs.  Tillsätt salt, kryddor, vatten, fiskfond, matlagningsvin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken och koka upp och sjud tills fisken är klar.
Tillsätt räkorna och basilikan det sista ni gör

Servera med nybakat bröd!

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.