Vitaestilo

Har du rätt skydd i sommartrafiken?

Om man vill leva ett rikt liv och verkligen kunna njuta, då måste man ha ordning på allt det där praktiska i sitt liv. Annars kan man inte koppla av och leva i nuet.

En av alla dessa praktiska saker är bilförsäkringen. Jag vet att det kanske låter tråkigt. Men detta är viktigt både för din ekonomi och din trygghet.

En trafikskadeförsäkring som täcker skador man själv orsakar måste alla ha. Men sedan kan man ta en halv- eller helförsäkring som täcker allt från vägassistans till en helt ny bil, om olyckan skulle vara framme.

Försäkringsbolaget Svedea har en hemsida som ger en enkel överblick av vad som ingår i de olika alternativen.

Som konsument skall man alltid jämföra priser, villkor och vilken service som ingår. En sak som jag gillar med Svedea är att de är rättvisa och anpassar försäkringskostnaden till bilens värde. Har man en enkel, billig eller gammal bil skall man inte behöva betala lika mycket som den som har det senaste och dyraste vrålåket.

Att försäkra sig mot till exempel verkstads- och assistenskostnader är värdefullt. Med tanke på hur komplicerade dagens bilar är, inte minst elektroniskt, kan räkningen för ett verkstadsbesök bli skyhög. Och att få bärgning, att komma in i bilen om man låst in nyckeln eller om man behöver vägassistans kan också bli dyrt. Då ger försäkringen en ekonomisk trygghet, så att man vet att kostnaden inte blir större än vad man kan klara av.

Men framförallt är det tryggheten i att veta att alla situationer går att hantera som jag tycker om. Säg att du råkar tanka fel bränsle och bilen får motorstopp efter en stund. Att sedan tömma tanken, rensa motorn och få allt att fungera igen är jättekomplicerat. Med en bra bilförsäkring kan du få hjälp med allt detta. På egen hand skulle jag inte ha en aning om hur man hanterar en sådan situation.

Den stora frågan är om man skall ha en halv- eller helförsäkring. Skillnaden är att i helförsäkringen ingår kostnader vid vagnskada som täcker skador på din bil vid trafikolycka, skadegörelse eller någon yttre olyckshändelse. Även om händelsen skulle vara ditt fel. Enkelt uttryckt, skulle du ha råd med en ny bil om din gamla är helt förstörd efter att du kört på något? Har man en dyr och fin bil kanske man skall fundera på en helförsäkring. Och om man är beroende av bilen i sitt liv eller arbete, då kan det absolut vara värt pengarna.

Det är skönt att ha sådant här under kontroll, nu när vi ger oss ut på vägarna i sommartrafiken.

Önskar er en fin onsdag!

Kram

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.