Bring the nature indoors

Wool flax hemp bamboo and cotton

Dessa naturmaterial används flitigt i mitt mattväveri.
De olika egenskaperna hos följande kvalitéer kommer jag här att gå lite närmre in på.

Ull
Ett fantastiskt naturmaterial med många fina egenskaper, ullen är slitstark och naturligt smutsavstötande med sin feta yta, ull blandar jag gärna friskt med andra material som hampa, bambu och lin.

FullSizeRender 29

Lin
Är en stark fiber med en vacker glansig yta, i mattor är lin mycket vackert att blanda med ull, linet är ett relativt dyrt material.

Hampa
Är en mycket stark och tålig fiber, en gammal växt hos människan. Det fina med hampan är dess snabbväxande förmåga och dess många användningsområden, jag älskar hampan och främst för dess hållbara egenskaper.

Rug roselins with step

Bambu
Ett fantastiskt material med många goda egenskaper, bambu fibern är mycket stark med en silkes liknade känsla samt med en mjuk och följsam yta, fiberns egenskaper lyfter färgernas glans.

Chakras Atelier Shambala

Bomull
Används främst i olika varpar i mitt väveri och jag använder endast ekologisk bomull. Lätta bomulls mattor i tuskaft är alltid vackert och användbart i en klassisk rand tillexempel.

These natural materials are used extensively in my rug weaving.
The different characteristics of these qualities will I go a little closer in to.

Wool
           A fantastic natural material with many fine properties, wool is durable and naturally stain resistant with his fat face, wool blends I like healthy with other materials such as hemp, bamboo and flax.

Flax
           Is a strong fiber with a beautiful glossy surface, flax beautifully blending with wool, flax is a relatively expensive material. 

Hemp                                                                                                                                                                                  Is a very strong and durable fiber, an old plant in man. The beauty of the hemp is its rapidly growing capacity and its many uses, I love hemp and foremost for its sustainable qualities.                        

Bamboo                                                                                                                                                                               A great material with many good qualities, bamboo fiber is very strong with silk similar characteristics of colors.                                                                                                                                    

Cotton                                                                                                                                                                                Used primarily in various warps in my weaving and I use only organic cotton. Lightweight cotton rugs in plain weave is always beautiful and useful in a classic stripe for example.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

FullSizeRender 28

FullSizeRender 8

Love

Charlotte

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.