Bring the nature indoors

A good night sleep

Den välgörande sömnen är bland det viktigaste som vi gör i vår dagliga livsrytm. Inom Ayurveda är sömnen vägen till balans och hälsa att försöka följa kroppens inneboende rytm. Ayurveda rekommenderar sänggående senast 22.00 på kvällen eftersom sena kvällar ökar Vata och stör även Pitta, Att försöka kompensera det med att sova längre på morgonen skapar en obalans i Kapha. Så enligt den Ayurvediska läran så mår du bäst när du följer den naturliga dygnsrytmen.

Lite Ayurveda råd på vägen till en god sömn

1, Alla doshor balanseras av att lägga sig tidigt och gå upp tidigt. Kapha- tiden infaller mellan 18.00-22.00, för att varva ner ät en lättare middag, så att all energi inte går till matsmältningen under natten.

2, Pitta tiden infaller mellan kl.22.00-02.00 och då behöver kroppen vila för att återhämta sig. Pitta styr ämnesomsättningen i kroppen och kring midnatt sker en mängd processer som har med cellernas återuppbyggnad och utrensning av slaggämnen att göra.

Gå upp vid samma tid varje dag, oavsett när du lade dig, vilket underlättar för kroppen att komma in i en bra rytm.

3, Drick varm mjölk går bra med havre eller mandelmjölk med lite honung och riven muskot, lugnar sinnet.

4, Meditera i sängen avslappnande.

5, Sovrummet bör vara en balanserande och rogivande plats, välj inte för starka färger omge dig med naturmaterial, gröna är växter bra för renande av syret i rummet.

Beneficial sleep is among the most important part of our daily life rhythm is the road to health, to balance and follow the body’s rhythm. Ayurveda recommends bedtime not later than 22.00hrs in the evening as late evenings increases Vata and also interferes with Pitta, trying to make up for it by sleeping longer in the morning creates an imbalance in Kapha. So, according to the Ayurvedic school you feel best when you follow the natural circadian rhythms.

Ayurveda advice on the way to good sleep

1, Pitta time falls between 22.00-02.00 when the body needs rest to recover. Pitta controls metabolism in the body and around midnight there is a variety of processes related to cell reconstruction and cleansing of waste products the body needs to make.

Get up at the same time every day, no matter what time you sleep making it easier for your body to get into a good rhythm.

2, Drink warm milk, oat or almond milk with a little honey and grated nutmeg to calm the mind, before bedtime.

3, Meditation in bed is relaxing.

4, The bedroom should be a balancing and soothing place, choose colours which are not too strong, surround yourself with natural materials, green plants are good for the clean oxygen in the room

Photo gold bedroom: Richard von Hofsten

Textiles from Anna Charlotte

Love

Charlotte

 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.