Bring the nature indoors

KOTI

Besökte Finska institutet i Paris och utställningen Koti som är det finska ordet för hem. Utställningen som är skapad av designern Linda Bergroth, består av små stugor byggda i furu vilket inte går att ta miste på när doften av trä gör sig påmind i rummet. Man kan även sova över i dessa små stugor och tydligen har Koti blivit mycket uppskattad hos de franska besökarna som både valt att komma på egen hand eller med hela familjen för att övernatta i en nordisk stuga. Koti är ett projekt som vill tänja på gränserna till vad som är ett hem, en intressant tanke i ett framtidsperspektiv där vi blir mer rörliga och endast en bostad inte blir vardag, där låneekonomi blir till en daglig verklighet hos framtids nomaden.

Min reflektion av utställningen är något jag fångat under en längre tid är just viljan att dra sig undan till tystnad och lugn bort från bruset och stressen som gör sig mer och mer påtaglig i det moderna samhället. Koti blir då till en modern koja för vuxna som söker en annan verklighet.

Visited the Finnish Institute in Paris and the exhibition Koti which is the Finnish word for home.
The exhibition is conceived and curated by designer Linda Bergroth, small cottages built in pine, which can not be mistaken from the senses of wood in the room.
Visitors can even sleep over in these small cabins and apparently Koti become very popular for the French visitors who come on their own or with the whole family to spend the night in a Nordic cottage. Koti is a project that would stretch the limits of what a home is, interesting for the future where we will be more mobile and only one home is not enough, where share economy is a daily reality for the future-nomad.

My reflection of the exhibition is something I caught over a longer period is precisely the desire to withdraw into silence and tranquility away from the noise and stress a more common feeling in our modern society. Koti then becomes a modern hut for adults seeking a different reality.

Love 

Charlotte

”Getting back to nature in a simple cottage, often without electricity or running water, can help us all to reconnect with family and friends and unwind from the pressures and responsibilities of day-today life. Home is where the heart is. -Linda Bergroth

60 Rue des Ecoles Paris

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.