Bring the nature indoors

A new season means changing into new routines

Inom Ayurvedisk livsstil så innebär en ny årstid att växla in till nya rutiner, att leva ett balanserat liv i samspel med årstiden, att du fysiskt och andligt befinner dig i harmoni med naturen. Jag delar här fem enkla tips till att lättare hålla sig frisk och balanserad i höst.

Maten är din medicin

Höstväder innebär mycket vind och torrhet, välj gärna mat som balanserar dessa element. Jag rekommenderar Soppor och grytor som är gjorda av färska ingredienser till exempel ekologisk sötpotatis, squash och pumpa. Och glöm inte det varma vattnet som bör drickas under hela dagen mellan måltiderna.

Love

Charlotte

(Photo Ragnar Omarsson, styling Sigrid Schutt )

Aromterapi
Använd aromaterapi oljor med varmare arom. Kanel, frankincense, ingefära och basilika.

Yoga
Gör något som skapar inre värme – tänk yoga i ett varmt rum, till exempel. Nyckeln är att hitta något som innehåller flytande rörelser och gör att du känner dig jordad.

Abhyanga massage
Morgonmassage med en varm sesamolja.

Färg
Motverka höstens svalhet genom att omsluta dig själv med varma nyanser som gul, röd, orange, koppar, mässing och guld.

 

In Ayurvedic lifestyle, a new season means changing into new routines.

Living a balanced life that is consistent with the season, conveys that you are physically and spiritually in harmony with nature. I share five treats for easier navigation and staying healthier and balanced this fall.

Autumn weather means a lot of wind and dryness, choose food that balances these elements. I recommend soups and pots made from fresh ingredients such as organic sweet potatoes, squash and pumpkin. And do not forget the hot water that should be drunk all day between meals.

Food is your medicin

Fall weather roars in with windiness and dryness, which means that you have to select foods that balance out these sensations. such as soups and casseroles built from fresh ingredients. To that end, you can seek out produce that thrives during this time of year, such as organic sweet potatoes, squash, and, of course, pumpkin. bogged of year, and do not forget the warm water to keep you even cozier between meals.

Aroma therapy
Use aromatherapy oils, and other scented products with properties of a warmer aroma. Cinnamon, vanilla, frankincense,ginger, and basil, among other scents, will fill you with the warmth and light sweetness.

Yoga
Do something that will create internal heat — think yoga in a warm room, for example. The key is to find something that incorporates fluid movements and leaves you feeling grounded post-workout.

Abhyanga massage
Morning treet yourself with a warm seame oil massage,

Color
Counteract fall’s coolness by enveloping yourself in warm shades of yellow, red, orange, copper, brass and gold.

 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.