Bring the nature indoors

Atelier Work

 

Hur skapar jag nya kollektioner? Eftersom jag gärna baserar mina kollektioner utifrån en historia ett ord, bild eller känsla så börjar allt därifrån. Jag brukar därefter inleda med färg och materialval.

Jag vill gärna se mönstret växa fram, så därför arbetar jag i flera omgångar först flertalet råskisser på papper och sedan vidare med pensel. Om det är en matta som skall skapas ligger även struktur, vävteknik och materialval med i processen eftersom dessa har en minst lika viktig betydelse till hur det slutliga mönsterintrycket kommer att bli.

How do I create new collections? Because I like to base my collections on a story, a word, image or feeling, everything starts from there. I usually start with coloring and material selection.

I like to see the pattern slowly emerge, so I work on several sketches on paper first and then with color brushes. If it is a carpet I create, the structure, weaving technology and material selection are included in the process as they have an equally importance to how the final pattern impression will be.

Love

Anna Charlotte

Anna Charlotte Atelier work includes art installations, textile art and interiors. She is based in Stockholm & Paris.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.