Bring the nature indoors

Indigo

Jag älskar indigo och i min Atelier används endast den äkta varan.

En kort historia!

Indigo är en av de äldsta kända textilfärgerna, indigons hållbarhet befinner sig i nivå med svart när det gäller bibehållen färgkraft. Sedan färgen upptäcktes under antiken har den varit allmänt populär och oersättlig.
I början användes färgen bara av överklassen men blev så småningom en vida känd garderobs vän i formen av blå jeans. Även om det mesta av denim inte längre är autentiskt indigofärgad, så är det fortfarande en viktig färg i textil och designvärlden.

I flytande form så har indigo en ljusgrön färg. Det är bara när det färgade garnet tas bort från kärlet som den strålande blå nyansen kommer fram. Luft oxiderar nämligen färgämnet och gör det blått vid kontakt.
Såsom vin är indigo levande.

I love indigo! and in my Atelier I only use herbal indigo.

A short story!

One of the earliest known textile dyes, indigo is on par with black in terms of staying power. Since its discovery in ancient times, it has been universally popular and irreplaceable. It was worn only by upper classes for some time, and eventually became a widespread wardrobe staple in the form of blue jeans. Although most denim is no longer authentically indigo-dyed, it’s still an important color in the world of textiles and design.

In it’s liquid form, indigo is a bright green color. It is only when dyed fabric is removed from the pot that it takes on its radiant blue hue. Air oxidizes the dye, turning it blue on contact. Much like wine, indigo is a living thing.

Love

Anna Charlotte

 

Living with indigo

Rug: About growing light 

Photo: Richard von Hofsten

Water lily- at Millesgården

Photo: Anne Nyblaeus 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.