Bring the nature indoors

Följ Årstiderna

Att leva i rytm och samverkan med årstidernas växlingar är grunden inom Ayurveda att växla tempo och lyssna efter kroppens behov. Vilket skapar en djupare självförståelse och insikt om kroppens egen förmåga till självläkning.

Att tillföra kroppen och närmiljön den näring som stöttar oss bäst, är något som vi nu under hösten känner när Vata = luft /rymd elementens kyla och torrhet inträder. Ett stigande behov av mer värmande och smörjande kvalitéer. Denna insikt kan vara mycket berikande och inspirerande till att skapa en livsstil inspirerad utifrån Ayurveda, vilket både innefattar den fysiska kroppen samt den miljön som vi lever i.

Mer om detta berättar jag om i en stor artikel publicerad i magasinet Älskade Östermalm.

Enjoy!

– Anna Charlotte

Photo: Richard von Hofsten

Text: Paulina Bylén

Hösten – Tiden då vi bokstavligen eller bildligt skördar och delar med oss. Nu får vi tillbaka det vi planterade under våren, det handlar även om idéer, tankar, önskningar och projekt. Om vi kan leva i den rytmen kommer även livets naturliga rytm och energi att stödja oss i den processen. Testa! Hösten står även för medelåldern. Det är nu du har möjlighet att på allvar dela med dig av det du har skapat under karriär och framgångar. Jordande färger som skapar lugn och stabilitet. Vi kryper inombords och värmer oss själva med färger, material och dofter. De som har möjlighet tänder en brasa. Vi inreder med plädar, kuddar, mattor och doftljus med kaneldoft. Varför inte accentuera med materialet koppar i form av underlägg, ljusstakar och dekoration? En lampa i färgat glas är alldeles utmärkt och vi lagar soppor och grytor på rotsaker. Glöm inte äpplen, dessa som vi skördar på hösten innehåller mängder av antioxidanter, flavonoider, C-vitamin, fibrer och mycket mer.

Vintern – Nu drar vi ner på tempot en aning, ljuset drar sig tillbaka och våra hem står än mer i fokus. Vi boar, går inåt och fokuserar på familjeliv. Yoga och meditation passar utmärkt att utöva under denna årstid som manar oss till inre reflektion. Men vintern är också en tid att samlas och tända ljus. December bjuder därför följdriktigt in till ljusfester redan från första dagen. En tid som består av både inre reflektion och utåtgående gemenskap, Viktigt här är att hitta balansen, vi vet alla vad en alltför hektisk december kan innebära i form av obalans och stress.

Min bok är under produktion och kommer att publiceras under 2019 

För mer information och föranmälan till första upplagan vänligen skicka mig ett mail på.

[email protected]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.