Bring the nature indoors

Living with rugs

Varför gör du mattor? Jag har fått den frågan lite då och då, och ska försöka förklara så enkelt som möjligt. Jag ser mig främst som konstnär så när jag får frågan ”vad jag arbetar med” så blir det mitt direkta och naturliga svar.

Men varför väljer en konstnär att göra mattor?

Jag tror att en del av svaret ligger i att jag blev introducerad redan som barn i textilernas värld via min mormor och farmor som på olika sätt var kopplade till konst, inredning och mode, så jag mötte denna värld mycket tidigt.

Teater och dans var även två stora intressen hos mig som barn men måleriet och textilkonsten tog över. Däremot så har mitt intresse för att skapa miljöer och studera hur dessa påverkar oss alltid följt med mig.

Jag ser helt enkelt de rum som vi vistas i som teaterscenen där vi interagerar och spelar våra olika roller.

Och hur de miljöer som vi skapar är mer betydelsefulla än vad vi kanske tror är något som blev än mer viktigt för mig efter min ayurveda examen, hur hälsa och miljö faktiskt hänger ihop.

Nu kommer jag till mattor, när jag skapar mina mattkollektioner så är alltid iden eller berättelsen utgångspunkten när jag målar i och på väven för att ge en mer metaforisk förklaring. Samt överför mönster idéer utifrån naturliga vävar skapade från växtriket ( gräs, blommor, blad ) till mattor för att bokstavligen bjuda in naturen, eftersom färger och strukturer skapar goda och balanserande energier.

Mina mattor är konst på golv och vägg, energiavtryck som bidrar till rummets personliga karaktär och möjliggör till en scenförändring.

Bjuder här på några olika rum där mattor har fått spela en viktig roll i utformandet av rummets karaktär.

Love

Anna Charlotte

design ”Roselines” handtufted wool / artsilk,  on the wall design ”Projection” art-silk handknotted 

design ”About growing light” 100% wool hand-knotted art-rug, on the wall design ”Fields of ripening” wool / hemp hand-knotted art-rug

design ”Leaf on water” Indigo handwoven art-rug 

 

Anna Charlotte is a Swedish textile artist with more than 25 years experience in the textile world. She is based with her Atelier in Stockholm & Paris. Her great interest in Eastern wisdom philosophy attracted her to the Indian medicine Ayurveda which she studied and obtained a degree in. This combined her overall thoughts and philosophy of life which she now teaches and lectures about, everything under its own composition called the language of colors, Word of Color.

Contact: [email protected]

The rug on the front Design ”Forgiveness” hand-knotted artsilk

photo credit Anne Nyblaeus

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.