Bring the nature indoors

Equinox and the shift between winter and spring

Snart så möter vi vårdagjämningen – ljuset – skiftet mellan vinter och vår, beskrivet utifrån ett Ayurvediskt perspektiv så går vi från doshan vata ( rymd, luft) påverkan till kaphas ( jord, vatten ) kvalitéer, så trots ljusare och varmare dagar så känner vi av ”vårtröttheten” tyngden i kroppen – som förklaras utifrån kaphas mer tunga kvalitéer (slembildning) som gör sig påminda i kroppen genom trötthet och kanske en envis vårförkylning. Att möta detta skifte på bästa sätt är att ge kroppen en riktig vårstädning.

Prana (sanskrit) – betyder ljus, livskraft, energi. En balanserande detox innebär både rening och att tillföra näring, vilket skapar mer prana.

Att städa hemmet är minst lika viktigt, att balansera skiftet utifrån elementen, så det är dags att bjuda in naturen.

Mina tips!

Kroppen

Detox – ( Triphala rose )

Drick te och värmande soppor

Skogspromenader

Livsrummet

Rensa i röran

Städa med salt och såpa

Byt färger på kuddar, plädar och påslakan

Tillför växter, sätt frön, grodda

Soon we meet the spring – the light – equinox and the shift between winter and spring are here, describing from an ayurvedic perspective, we go from vata to kaphas qualities, from air and space to soil and water.

The explanation for spring fatigue when shedding more heavy qualities is reminiscent. In order to best meet this change, we should clean both the body and living spaces, simply a true spring cleaning. Prana is Sanskrit and is light, vitality, energy, a detox is both cleansing and feeding nutrition, and create more prana to the body and living space.

 My Tips!

The body

Detox ( Triphala rose )

Drink tea and warm soups 

forest walks

Living space
Clean out

Use salt and soap

Change colours, cushion covers, throws, bedlinen

Add plants, planted seeds , sprouted

Love

Anna Charlotte

Anna Charlotte is a Swedish textile artist with more than 25 years experience in the textile world. She is based with her Atelier in Stockholm & Paris. Her great interest in Eastern wisdom philosophy attracted her to the Indian medicine Ayurveda which she studied and obtained a degree in as Ayurvedic lifestyle consultant. This combined her overall thoughts and philosophy of life which she now teaches and lectures about, everything under its own composition called the language of colors, The Word of Colors©

 Contact: [email protected]

Copyright© Anna Charlotte Rosenberg Bosten

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.