Bring the nature indoors

Jardin Claude Monet

Mitt första minne av Impressionisten Claude Monet var stunderna som jag tillbringade tillsammans med min konstälskade farfar och när hans vackra konstböcker togs fram var alltid lika spännande. Vi kunde sitta länge vända blad blicka upp och ner på varje sida studera och kommentera alla dessa konstverk som visades. Färgerna de spännande historierna om alla dessa genier som skapat allt detta vackra.

Monet fastnade jag mycket för, skimret i bilderna intensiteten i uttrycket hur han så träffsäkert fångat naturen genom momentet i tiden. Jag drömde mig bort såg mig själv i denna fantastiska trädgård, kanske att jag en dag skulle få promenera där med konstnären själv?

Nu är jag äntligen här! tog tåget från Paris och Gare Saint Lazare till den lilla byn Giverny som man når via buss från stationen i Vernon. Claude Monets pittoreska avlånga hus i rosa puts, inramat med gröna fönsterluckor ligger mjukt inbäddat i böljande grönska med utsikt mot den vackra trädgården.

De mäktiga näckrosdammarna hittar man på andra sidan vägen och nås via en gångtunnel. Känslan man får när man stiger in i huset är tidlösheten – harmoni skapat med en mycket god känsla för komposition, där de mycket personliga rummen skiftar mjukt och följsamt. Färgerna samspelar väl och balanseras med tingen runt om. Detta är en sann mästares verk.

Välkomna till Claude Monets värld!

Love

Anna Charlotte

 

“Color is my daylong obsession, joy, and torment.”

― Claude Monet

The Atelier

Bedroom

The yellow dining room 

“I must have flowers, always, and always.”
― Claude Monet

“The richness I achieve comes from nature, the source of my inspiration. ”
― Claude Monet

“Water Lilies’ is an extension of my life. Without the woter the lilies cannot live, as I am without art.”
― Claude Monet

“My garden is my most beautiful masterpiece”
― Claude Monet

 

Anna Charlotte is a Swedish textile artist with more than 25 years experience in the textile world. She is based with her Atelier in Stockholm & Paris. Her great interest in Eastern wisdom philosophy attracted her to the Indian medicine Ayurveda which she studied and obtained a degree in as Ayurvedic lifestyle consultant. This combined her overall thoughts and philosophy of life which she now teaches and lectures about, everything under its own composition called the language of colors, The Word of Colors©

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.