Bring the nature indoors

Bring the Nature Indoors – Confirmed By Science

Äntligen! En klok sammanställning om naturens goda inverkan på vår hälsa.

Blev tipsad om dokumentärfilmen – Frisk av naturen- på vetenskapens värld i SVT, (Swedish public television) https://www.svtplay.se/video/23469350/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-2-frisk-av-naturen?start=auto

Den lära som sedan tusentals år praktiserat denna tes är det Indiska hälsosystemet Ayurveda – Livskunskap, får nu ett direkt erkännande från den västerländska forskarvärlden. Bring the nature indoors- kan då anses som vetenskapligt underbyggt.

I ett av de mer intressanta forskningsresultaten som visades i dokumentären så kom man fram till att Amygdala (den delen av hjärnan som reagerar på snabba förändringar och stressande situationer) är den del av hjärnan som kraftigt aktiveras i städer, medan dess aktivering avstannar i samband med skogspromenader. Denna del av hjärnan är en direkt orsak till psykisk ohälsa och stressrelaterade sjukdomar, som i dagens samhälle kraftigt ökar år för år.

Ett annat intressant forskningsresultat var när man bjöd in naturen till ett sjukhus, där nyopererade patienter i en grupp läts exponeras för natur och grönska utanför sitt fönster medan den andra gruppen mot en tegelvägg. Den grupp som exponerades för naturen uppvisade en betydligt snabbare återhämtning och mindre stress. Det man här kunde konstatera var att exponering av naturen även inomhus har en direkt inverkan på oss människor.

Det finns även väl dokumenterad forskning gällande färgers inverkan på människor och miljö, så nu när dessa två pusselbitar funnit varandra så känns det mycket hoppfullt inför framtida miljö och stadsplanering.

Om ni finner dessa tankar intressanta varmt välkomna att förbeställa min bok

The Word of Colours för en garanterad förstautgåva https://www.wocunity.com/the-book

Beräknad utgivning / Nov / Dec.

Love

Anna Charlotte

Photo: Richard von Hofsten – Penningby Castle – Living in the Light of The Shifting Seasons 

Copyright The Word of colours © Anna Charlotte Rosenberg Bosten

Anna Charlotte is a Swedish textile artist with more than 25 years experience in the textile world. She is based with her Atelier in Stockholm & Paris. Her great interest in Eastern wisdom philosophy attracted her to the Indian medicine Ayurveda which she studied and obtained a degree in as Ayurvedic lifestyle consultant. This combined her overall thoughts and philosophy of life which she now teaches and lectures about, everything under its own composition called the language of colors, The Word of Colours©

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.