Anna D

How to survive monday mornings

Monday morning – Hur jobbigt är det inte när det är vardag igen och väckarklockan ringer? Måndagar är värst och jag är en sån som behöver strikt disciplin för att inte dra täcket över huvudet och somna om igen. Men jag har några överlevnadstips för en bättre start.

En bra morgon börjar kvällen före. Ta fram morgondagens outfit och gå och lägg dig i tid så har du alla förutsättningar att lyckas. Sen när väl är morgon har jag några enkla rutiner:

  • Stretcha loss – börja inte morgonen med att snooza tio gånger eller kasta dig upp sängen som en dåre. Ta istället fem minuter extra för att stretcha ut och sätta igång kroppen. Här är hittar du en fem minuters morgonrutin.

  • Quick fix – världens bästa knep för att få bort morgon pluffset på snabbast möjliga tid är att gnida i en isbit i ansiktet innan morgonduschen. Jag har ingen speciell teknik utan bara kör på tills isbiten smält bort. Effekten är omedelbar, rosig och fin.

  • Citronvatten – Jag är helt beroende av ett stort glas vatten med färskpressad citron varje morgon. Såå gott och dessutom flera bra hälsoeffekter som att det underlättar matsmältningen, stärker immunförsvaret och neutraliserar och detoxar kroppen.

  • Doft – en god doft är det bästa sättet att avsluta morgonrutinen, jag går helt enkelt igång på det. Självklart använder jag någon parfym men min favoritdoft på morgonen är håroljan från Shu Uemura som jag använder efter hårtvätten, helt fantastisk.

Med de här enkla rutinerna får iallafall jag en bättre start på dagen. Egentligen är det  bara första halvtimmen som är värst sen är ofta rätt kul att det är måndag igen.

Monday morning is not my favorite part of the week. To survive I have some routines that actually helps me make these mornings easier. A good morning always starts the night before with picking out my outfit and going to bed on time. Then I have some routines in the morning that really gives me a better start,

  • Stretch in bed. Instead of snoozing ten times wake up your  body with som easy stretches.
  • The quick fix. The fastest way to get rid of my puffy morning face is to rub an ice cube all over the face before the shower.
  • Lemon water. I’m addicted to a big glass every morning. It’s supposed to have soo many benefits like helping digestion and cleansing the body
  • Add a scent. I always put on some perfume but my favorite scent in the morning is my hair oil from Shu Uemura it really lifts my mood

Easy routines for a better start. It’s actually only the first 30 minutes that are the worst for me after that I think it’s kind of fun to have a new week waiting out there.

All pics from Pinterest

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.