Anna D

5 tips för att slippa vintertrött hår och hud

Alltså den här tiden på året är bara värst: torrt hår, dåliga naglar och fnasig vinterhud så det är lätt att man deppar ihop när man ser sig själv i spegeln. Jag kan tyvärr inte ändra klimatet och grunden är väl alltid att man sover och tränar för att må bra. Men det finns såklart också produkter hjälper mot både torrt hår och trött vinterhud och kan få en att känna sig lite fräshare. Här är mina fem av mina favoriter just nu.

1. Hårolja

Den här tiden på året är det så behövs det mer fukt och kanske också fett både till hår och hud. En bra hårolja kommer man långt med och min favorit kommer från Shu Uemura. Den trollar bort de torraste topparna och en bonus är den helt underbara doften.

Shu Uemura Essence Absolue 369 SEK

2. Ansikts spray

Älskar också ansiktsvatten i alla former och på vintern känns det särskilt bra i sprayform för morgon, kväll och gärna som en liten boost under dagen.

Ole Henriksen Fountain of Truth Facial Water 245 SEK

3. Skin food

Sen har jag hittat en underbar kräm i vinter som är både ekologisk och har ett bra pris. Men den är superfet så för de flesta kanske den passar bäst på kroppens torrare partier och händerna. Men just att den är så fet gör att den ger en superfin lyster, så jag använder den ibland även på benen eller i urringningen för lite naturlig shine.

Weleda Calendula Skin Food 129 SEK

4. Luftfuktare

Det bästa av allt är ändå den här lilla luftfuktaren eller Aroma difusern som den heter. Fylls med eterisk olja och producerar en torr ånga som är ljuvlig. Passar att ha bredvid sängen eller på skrivbordet och är så härlig för både hud, hår och doftsinnet.

Aroma diffuser från MUJI

5. Citron

Det finns ju hur mycket nyttiga frukter och grönsaker som man mår bättre av men jag kan inte leva utan citroner. Pressar en i ett stort glas vatten varje morgon, bra för både magen och hyn. Det som blir över av citronen  gnuggar jag på torra armbågar och hälar.

6. Gradual tan

jag mår verkligen sämst av att vara grönblek så jag måste fuska med någon slags brun utan sol. Har aldrig gillat de där supervarianterna utan föredrar de som ger lite gradvis färg och det här är min favorit.

 

James Read Gradual Tan spray 295 SEK

 

Pic from pinterest

 

You might also want to read

How to survive Monday mornings

Follow me on Bloglovin and Instagram @andan1

Inlägget innehåller köplänkar

7 Kommentarer

I want it all! Jag har brun utan solen, den är toppen! Bea tips!

Svara

Tack, man behöver verkligen all hjälp man kan få den här tiden på året:) kram

Svara

  1. […] 5 tips för att slippa vintertrött hår och hud […]

  2. | VAVAWOOM skriver:

    […] 5 tips för att slippa vintertrött hud och hår […]

  3. […] 5 tips för att slippa vintertrött hår och hud […]

  4. […] 5 tips för att slippa vintertrött hud och hår […]

  5. […] 5 tips för att slippa vintertrött hud och hår […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.