Camilla Runberg

Svensk E-handel Bild på Camilla Runberg i Earrings Ioaku, Blazer Heartmade By Julie Fagerholt, Necklace Pilgrim, Mother Denim, Barcelona Bag Loewe och By Malene Birger Boots.

Svensk E-handel

Svensk E-handel – I fredags presenterade DIBS sin rapport om Svensk E-handel för 2018. Svensk e-handel fortsätter växa och 2018 handlar svenskarna för 267,9 miljarder kronor via e-handel. Siffran 267,9 miljarder inkluderar svenskarnas handel i utländska webbutiker. Här kommer kort en sammanfattning på de delar jag tyckte var mest spännande.

Svenskarnas konsumtion delas in i tre kategorier: resor, varor och tjänster. Tjänster står för 46 miljarder, varor för 108 miljarder och resor för 113 miljarder. 6 av 10 svenskar köper kläder, skor och accessoarer på nätet och andelen som handlar livsmedel online har stigit med 41 procent sedan förra året. Resor är fortfarande den kategori där svenskarna spenderar mest pengar och fler köper kollektivtrafik och taxiresor på nätet.

Under 2018 har hela 30 procent av svenskarna köpt matvaror på nätet och det är ett område där man ser fortsatt stark tillväxt. Även heminredning växer rejält.

Den främsta motivationen att handla på nätet är bekvämlighet (28%) men många uppger också att lägre pris är viktigt (23%).

Detaljhandelns tillväxt fördelat på e-handel och fysisk butikshandel är för år 2017 94% för e-handel och 6 % på fysisk butikshandel. 2016 var motsvarande siffror 42% för e-handel och 58 % på fysisk butikshandel och 2015 var motsvarande siffror 23% för e-handel och 77% på fysisk butikshandel. Kraftig förändring på tre år.

40% har handlat på utländska webbshoppar de senaste tre månaderna.

Är ni nyfikna på vilka nya tjänster som håller på att utvecklas och lanseras inom handeln? Det är otroligt mycket på gång och som alltid är det USA som ligger i framkant inom A.I. med smart speakers/hemassistenter och shoppingrobotar. Se tre häftiga exempel nedan.

Läs hela rapporten om Svensk E-handel här.

Svensk E-handel

Svensk E-handel 2018 bild på Camilla Runberg i rosa kavaj från Heartmade by Julie Fagerholt, halsband från Pilgrim och jeans från Mother Denim.

Jag har på mig kavaj från Heartmade by Julie Fagerholt (tidigare säsong men & Other Stories har fått in många snygga se här),  Jeans från Mother Denim (vill du fynda designerjeans är The Outnet ett bra tips se här), Boots från By Malene Birger, Barceolona Bag från Loewe (tidigare säsong nu i nya färger här), Örhängen från Ioaku och halsband från Pilgrim. (Innehåller köplänkar)

Svensk E-handel 2018 bild på Camilla Runberg i rosa kavaj från Heartmade by Julie Fagerholt, halsband från Pilgrim, Barcelona Bag från Loewe, Boots från By Malene Birger och jeans från Mother Denim.Svensk E-handel 2018 bild på Camilla Runberg i jeans från Mother Denim, Barcelona Bag från Loewe och boots från By Malene Birger.

Foto: Anna Florén

Amazon AR View

Google Duplex: A.I. Assistant Calls Local Businesses To Make Appointments

ShopBot, eBay´s Shopping Assistant

You Should Also Read

Bokrelease Digital Passion av Frida Boisen

Stockholm Fashion Week Streetstyle hos About That Look

Bokrelease Johanna Toftby 30 om dagen på Clarion Hotel Post

Follow me – Facebook Instagram Bloglovin

4 Kommentarer

Intressant, det måste jag läsa mer om.

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.