Camilla Runberg

Camilla Runberg på Mynewsday - ett av årets största PR- och kommunikationsevent.

Mynewsday – PR och kommunikationsevent

Mynewsday – PR och kommunikationsevent – Igår var jag på Mynewsday som är ett av årets största PR- och kommunikationsevent. Mynewsdesk som bjöd in är Nordens ledande plattform för digital PR och jag arbetar mycket med deras plattform. Vi fick chansen att lyssna på många spännande talare och det var ett späckat schema Mynewsdesk bjöd på.

Från scenen fick vi bland annat lyssna på Nina Åkestam som talade om  mångfald i reklam, Ashkan Fardost som förklarade varför han anser att alla har missförstått digitaliseringen, Arvid Axland som inspirerade hur man skapar meningsfulla upplevelser och Clara Henry som delade med sig av fem saker som Sveriges 15-åringar har lärt henne.

Mynewsday – PR och kommunikationsevent

Bild på Nina Åkestam på Mynewsday 2018.

Nina Åkestan berättade om hennes doktorsavhandling Understanding Advertising Stereotypes om hur mångfald ger positiva effekter för både varumärken och konsumenter. Nina tryckte på att varumärken inte ska nöja sig med att en kampanj gick bra utan istället prova sig fram för att nästa gång få ännu bättre resultat. Att ta större samhällsansvar och visa på mångfald kan ge ännu bättre resultat i reklamkampanjer.

 Bild på Ashkan Fardost på Mynewsday 2018.

Ashkan Fardost var nominerad till Årets Talare 2017 och det förstår jag. Vilken energi på scen. Ashkan Fardost har en spännande historik som musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. På Mynewsday föreläste Ashkan om digitalisering och varför alla har missförstått den. Vad Ashkan tryckte på var att digitaliseringen handlar inte om den tekniska aspekten utav digital teknik utan om vad som händer när 3 miljarder människor ”sitter i ett och samma rum” via internet.

Bild på Arvid Axland på Mynewsday.

Arvid Axland är grundare till reklambyrån Pool och talade om konsten att skapa meningsfulla upplevelser. Arvid inspirerade till hur företag kan skapa meningsfulla upplevelser till sina kunder. Konsumenter söker upplevelser och då produkterna blir allt mer lika blir det än mer viktigt då konsumenterna är gärna betalar för upplevelser. Arvid visade många fina exempel och en filmsnutt som berörde hela publiken ser du nedan. Ta fram näsduken.

Bild på Clara Henry på Mynewsday 2018.

Clara Henry är en av Nordens största influencers med 430.000 prenumeranter på hennes Youtube kanal. Clara är 24 år och arbetar nu som programledare, komiker, författaren, bloggare, vloggare och föreläsare. Clara talade om content marketing och vad hon har lärt sig av Sveriges 15-åringar. Clara tryckte mycket på dialogen med sina följare och gav väldigt bra  exempel på influencer marketing samarbeten hon har gjort. Clara betonade hur viktigt det är att lära känna sin målgrupp och är 15-åringarna målgruppen är det bara att fråga dem. Om företaget/varumärket inte vet hur man ska nå ut till målgruppen så vet definitivt 15-åringen det.

Tack Mynewsdesk för en givande dag.

Köplänkar: Tröja Pernille Teisbaek/By Malene Birger för NET-A-PORTER (liknande här), Kjol & Other Stories, Barcelona bag Loewe (nya färger här) och boots By Malene Birger (fint alternativ här).

You Should Also Read

Tv4 Nyhetsmorgon med Johanna Toftby

Svensk E-handel

Bokrelease Digital Passion av Frida Boisen

Follow me – Facebook Instagram Bloglovin

My fave fall picks

Innehåller köplänkar

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.