Husfrun i Toscana

Det är jag som är husfrun i Toscana!

DSC_0620Hej!

Välkommen till min värld i Italien! Jag heter Jenny  och har bott här  sedan 1996.Jag kom till Verona (där jag bodde i 11 år),utan att kunna språket och tänkte stanna över sommaren men så blev det inte.

Under de första åren i Verona ströjobbade jag som guide/tolk , men hamnade sedan hos en vinproducent där jag  skaffade erfarenhet inom  både export och senare inom  PR, en spännande period som avbröts med bröllop,havandeskap och en flytt.

Efter flytten till Toscana år 2007  tillsammans med min man Stefano, har jag skakat fram och uppfostrat två barn,samt under en kort period  hoppat in och jobbat som export manager hos en Chianti producent.

För tillfället är jag dock husfru på toscanska vischan,något som tagit lite tid att vänja sig vid men som oftast är ganska härligt.Jag har mycket tid att umgås med mina barn och framförallt kan jag resa  till Sverige och vara med dem under sommaren när de har sitt tre månader långa skollov.

I vår familj gillar vi att äta och dricka gott, mycket tid spenderas i köket. Jag besöker gärna närliggande Florens där jag gillar att flanera och insupa lite storstadskänsla med konst och kultur,men lika mycket gillar jag att gå eller springa i naturen som jag har bakom hörnet av huset.

Jag kommer att skriva om det jag ser och gör i vardagen. Lite med svenskt och  lite med italienskt sinne!

Lite konstiga ordval och meningar får ni gärna ha överseende med, jag skriver alltför sällan på svenska!

Jenny

Hello and welcome to my  Italy!

My name is Jenny and I live in Italy since 1996, from the beginning I lived in Verona, then since 2007, in Tuscany.

During the years in Verona, I worked in the winebusiness, first in the export department, then in public relations.I really enjoined my job, but due to marriage, pregnancy and move to Tuscany I had a new start.

After moving to Tuscany with my husband,  we had 2 children and since then I have  worked only a short period as an export manager by a Chianti producer.

For the time being I am a  housewife in the tuscan countryside, it took me  some time to get used to this kind of living,but most of the time it’s great.I have the fantastic opportunity to be wih my kids and bring them to Sweden ( or elsewhere) during their three months long summer holiday.

Our family enjoy good food and wine, a lot of our  time we spend in the kitchen.I often visit Florence where I enjoy the cityfeeling such as art and culture , but I also love having a walk or run  in the nature where I live.

I will tell you about my everydaylife,  hoping you will know me  and my Italian world better through this blog!

Jenny

9 Comments

Hej Jenny!

Vilken fin blogg!

Jag ser fram emot att läsa om ditt liv i Italien. På grund av min makes jobb i den Amerikanska flottan bodde i Gaeta, som ligger mellan Rom och Neapel från 2001-2004, och där Amerikanska Sixth Fleet finns, och jag bara älskade det. Jag saknar Italien ofta och speciellt våra resor till Toscana. Jag älskar tyger och hittade fantastiska affärer för både tyger och toffsar speciellt i Florence och Sienna.

Ska bli kul att titta in på din blogg och se hur livet i Italien ter sig nuförtiden.

Mvh,

Anneli

Post a Reply

Hej! Vad roligt, då hoppas jag att du kan drömma dig tillbaka ibland när du tittar in hos mig!Ciao ciao!

Post a Reply

Härlig blogg att följa. Italien, mat o lite däremellan kan helt enkelt inte bli bättre 🙂

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.