Husfrun i Toscana

Summer in the city

Först NU verkar det varma vädret  komma till Italien. Temperaturen stiger dag för dag, solen skiner äntligen och de få som kan  förlänger sina semestrar för att  njuta av sommaren som kommit lite väl sent. Skolan startar  nämligen inte förrän den 15 september ( japp, ni läste rätt). I italienska mindre samhällen ( inte turist och badorter naturligtvis) är det döden i grytan under mer än halva augusti. Inte en kotte ute. Allt är stängt. Veckan innan (och efter)  den 15  augusti är det bra om man inte har vissa behov. Till exempel som att gå till tandläkaren. Eller köpa en veckotidning hos tidningsförsäljaren. Klippa håret. Äta på sin favoritrestaurang. Varför? Därför de har alla stängt. Semesterstängt. Stackars dig om du inte själv är på semester och bara råkar vara hemma i huset och skrota som vi. Då får man koka soppa på en spik.

(Men det kan man leva med, för vi har haft en underbar sommar !)

 

DSC_1443

Inte få hål i tänderna innan den 4 september!

DSC_1441

Inte göra  fotokopior !

Finally, it seems like the summer also reached Italy this year. People are on holiday, school does not start until the 15.th of September (!) and if you live in a small town in the countryside ( if not  touristic or by the sea of course) you really have to plan all your possible needs and buys as almost  everything is closed for holiday until beginning of September!

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.