Husfrun i Toscana

Firenze by night

Det var länge sedan sist, en kväll på tu man hand med maken i Florens. Svärmor  har kommit tillbaka från sin semester och barnen har längtat ihjäl sig efter att få sova en natt hos henne, så vi begav oss till Firenze, slängde i oss en aperitivo eftersom vi var  väldigt utsvultna och så rusade vi till den här  trattorian i Sant´Ambrogio kvarteret.Den duktige kocken var ifrån Japan och hette DANIELE. Det är väl ändå inte ett typiskt japanskt namn? Lite kul att han varit så pass länge i Italien att han talade florentinsk dialekt, det har jag hittills själv  inte lyckats särskilt bra med. Efter antipasto, primo, dolce och en liten digestivo rullade jag hem. Under tiden lyssnade vi på min nyinköpta skiva med First Aid Kit och njöt. En härlig start på helgen.

Arno, Firenze

Utsikten från Piazza Michelangelo över Florens och floden Arno.

Il Duomo di Firenze

Il Duomo. Visst är den vacker?

Piazza Michelangelo

Mitt ibland all enastående utsikt står den här lilla fula kiosken och stör med neonljus, dålig musik,skräpmat och annat onödigt krafs. Why oh why?

Aperitivo

Klunk, klunk. Här gick det undan, vinet for ner på två minuter eftersom vi var lite sena till middagen.

Magazzino Cibreo

På vägen till destination gick vi förbi det här, magasinet till en av Florens mest kända restauranger, Cibreo. Någon filur har klottrat på jalusin, kanske var de sura för att även DE har semesterstängt?

L´Ortone

Trattorian vi besökte hade en trevlig interiör, kan passa bra att återvända även i höst.

DSC_1547DSC_1553

 Last night me and my husband had a night out with a nice dinner at l´Ortone, a Trattoria in neighborhood of           Sant´Ambrogio in Florence. Before the dinner,  a quick stop at Piazza Michelangelo to admire the amazing view of  this beautiful city.

5 Comments

Wow, så fint! Och snyggt kort på dig i svart/vitt. Kram

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.