Husfrun i Toscana

Carciofi ripieni -Fyllda kronärtskockor

Ni som liksom jag gillar kronärtskockor -se hit ! Här är något ni bör prova på att göra, så vansinnigt gott tycker jag! Har ni  läst mina tidigare inlägg så vet ni att jag är väldigt förtjust i kronärtskockor. Minst en gång i veckan försöker jag få i mig och resten av familjen denna goda VÄXT.  Nu är det högsäsong så ibland blir det mer än en gång veckan. En av varianterna som jag gärna äter, är fyllda kronärtskockor ( helst min svärmors, mina blir aldrig så goda).

DSC_0141

Gör så här, säger min svärmor Sandra:

Rensa bort de yttersta bladen och de som är taggiga. Spara bara det mjukaste av skaftet,
men skär av det.

Ställ kronärtskockorna tätt, tätt i en kastrull och “öppna” dem lite försiktigt.( Lägg skaften runtom)

Förbered en fyllning med ströbröd, en klyfta fint  hackad eller pressad vitlök, salt, lite persilja och en hel del riven parmesanost.  Fördela fyllningen över och i skockorna. Ringla  lite olivolja över. Fyll sedan på med lite vatten och lite olja i botten på kastrullen och låt hela  härligheten sjuda under lock tills kronärtskockorna blir mjuka. Kan ta sin lilla tid men det är värt all väntan! Servera som förrätt eller som tillbehör till en bit kött, eller varför  inte  till fisk?

 

I love artichokes, and I am crazy about the above version, filled with parmesan cheese, breadcrumbs (?), parsley, garlic and olive oil. Yum! 

 

2 Comments

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.