Husfrun i Toscana

Pinot Nero

Pinot Noir, Blauburgunder, Spätburgunder….Kärt barn har många namn! En flaska med Pinot Nero är för mig lite fest, och eftersom det är lördag kan det väl passa bra? Pinot Nero tillhör en  av mina favoriter när det kommer till druvsorter, älskar dess elegans och  mjukhet.  Alltför sällan blir det att vi kommer över en flaska med  Pinot Noir  från Bourgogne distriktet i Frankrike ( det är där man hittar   de bästa), men då nöjer vi oss med en variant från Alto Adige (där vi huserar just nu )  -och den är inte så dum den heller! Cin cin!

DSC_0226

 

One of the grapevarietals I prefer, is the Pinot Nero. I love the elegance of this wine. In tuscany we have some difficulties  finding the Burgundy ones ( the best) so, as we are in Alto Adige-  we try an Italian Blauburgunder , not bad  at all ! 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.