Husfrun i Toscana

Alpmiddag i Tyrolen

Vi hann med en   trevlig kvällsmåltid på en mysig Stube, under vår resa i  alperna. Man kan säga (utan att överdriva det minsta) att portionerna var väldigt väl tilltagna, vi trodde att min  pasta alla cacciatora ( “jägar pasta”) var till hela familjen. Men utöver  det, att portionerna var  väldigt lämpliga  till en jättehungrig skidåkare, så var allt mycket  gott och vi hade det så trevligt. Min uppspelte son var så till sig över att dricka Coca-cola att han hällde ut den – i mitt knä, på de enda byxorna jag tagit med mig som inte såg ut som ett par långkalsonger. Själva drack vi vår andra flaska med Pinot Nero  inom loppet av en vecka, denna gången var den  verkligen super , 5 rätt av fem fick den! Middagen intogs på  väldigt fina Hotell Tirler .

Pinot Nero

Vin till maten. Mycket viktigt. Tog lite tid att titta igenom hela vinlistan, men valet föll på ännu en Pinot Nero, denna gången  årgång 2011 från Weingut Gottardi Mazzon- super!

Ostar

“Vollfett” .Det blir mycket av sånt i trakterna runt Bolzano..

DSC_0180DSC_0183

Cowboy

Fint foto på en alp-cowboy.

Stube

Mysigt med inredning i trä.Känns väldigt ombonat och varmt.

DSC_0170

Tirler

Efter en fet men god kvällsmat ( pommes, schnitzel, läsk och glass) så slocknade familjens mesta skidåkare på soffan…

 

We managed to  have  a “one night out ” in a  cosy restaurant  in the alps , we went to  the  very nice Tirler  Hotel and their tipical “stube” .  I think this is very close to what you  might expect when you are visiting  the TIROL. Both for the food and ambience.

3 Comments

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.