Husfrun i Toscana

Ett dygn i Milano ( varav två minuter med Paolo Roversi)

På vårt dygn skulle det hinnas mycket, men mest handlade det om att underhålla två pigga killar  på 8 år..Det betydde  att en hel del tid spenderades i lekparker, vid spännande fontäner och andra ställen där man nästan kan trilla ner i något. Vi var även inne i den nya Legobutiken där jag fick värmeslag, sedan fick vi naturligtvis stanna för  en fika här och där och till slut kom jag fram till den fotoutställning som intresserade mig och kollade runt- i hela 2 minuter. Men roligt hade vi och det är ju huvudsaken. Fint väder hade vi oxå, & vi hann med en mysig aperitif på lördagskvällen tillsammans med trendiga milanesi millenials.Istället för att komma hem med julklappar som jag tänkt köpa till nära och kära, kom jag hem med en citronpress till mig själv. Alltid något.

Här beundrade vi Zaha Hadids lägenhetskomplex i det område som numera kallas “CityLife”, tidigare mässplats i Milano.

Till vänster Torre Hadid (inte Gigi), till höger Torre Isozaki. Nummer tre med  design av Liebeskind är på väg uppåt. Under de här enorma byggnaderna har man alldeles nyligen invigt ett tjusigt shoppingcenter med butiker typ Habitat, och en sprillans ny tunnelbanelinje -utan förare (!) tar en hit .

Väldigt snyggt, även om jag inte är så förtjust i skyskrapor.

Lekparken var väldigt fin. Inte alltid jättelätt att hitta sådana i Italien.

Vi mutade barnen med varsin friterad sak och tog oss upp till Corso Como´s fantastiska bokavdelning. Himmel, hade kunnat gå där i timmar och bläddra.

Utsikten från andra våningen mot innergården.

Utställningen med foton av Paolo Roversi. En av mina favoriter när det kommer till modefotografering, älskar det där hemliga, drömlika och att de känns både aktuella och 100 år gamla samtidigt! Utställningen “Incontri” på Galleria  Carla Sozzani  pågår to.m 11/02/2018. Missa inte om ni är i Milano!

Vackert. Här kom någon och undrade om jag inte var klar snart..

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.