Husfrun i Toscana

Julen i vårt hus

Det här inlägget kommer väl lagom  när de flesta av er redan hivat ut  julgranen? Men vår jul var lite väl intensiv i år och jag låg sjuk in i det sista, därav sen uppdatering. Jag som planerat och fixat i god tid, HANN inte att göra köttbullar i år. Eller rättare sagt, jag gjorde en sats som var så poppis att de försvann helgen innan jul. Sedan blev det julafton i ett nafs och andra bollar  ( pepparkakor med ädelost och ostbollar)  fick ta köttbullarnas plats. Jag sörjde en hel del  men ingen annan sa ett pip. Så är det att vara ensam svensk under italienskt julfirande.

Något jag lade en massa tid på innan jul var de här. På julafton var de fantastiska, nu hoppas vi de inte dör med en gång så fort våren kommer.

Ny ljusstake fick plats intill gammal ängel.

Änglaspelet gjorde oss sällskap till julaftonens frukost. Synd jag inte laddat upp med lite julgransljus när jag sist var i Sweden, för efter en tur med änglarna brann ljusen snabbt ner och här hittar man inte sådana ljus. KOMMA IHÅG TILL NÄSTA ÅR

Granen barrar inte. Den kom in den 10.e december och står kvar än. Att den blev “omklädd” efter att den var “färdigklädd”för att belysningen bara var så  himla  fel fel fel – det vill vi helst inte upprepa…

Julafton var en något udda historia. Efter en mysig och väldigt god frukost blev det fläng fläng på morgonen och sedan friterad kyckling till lunch. Senare, efter biofilmen Ferdinand blev det  glöggmingel & lite paketbyten  med vänner (som alla ser så trista ut men så var det inte alls).  Efter det kom tomten med mer  paket. Lugnet kom först när klapparna öppnades och vi i familjen åt vår supé (som hos oss på julafton alltid är baserad på fisk och skaldjur).

Han som väntade..och väntade…Mest av oss alla, helt klart. Det stora paketet var det väldigt bråttom att öppna.

Det bästa med  hela julen. Byta om, snaska julsnask lägga sig på soffan med en ny present som i mitt fall var den här fantastiska boken om Vivian Maier.

Dagen efter (juldagen) fortsatte även den i raskt tempo. Matförberedelser på morgonen, sista minuten paketinslagning till alla dem som skulle ha sina klappar den 25.e.Här är jag på väg till svärmor med desserten. Sedan bar det hem igen för att packa ….

..Inför annandagen. En typisk & mysig jullunch på Mc Donalds (Not). Vad gör man, på väg till alperna, mitt i milslånga köer för att spara tid? Äter där. Med en miljon andra. Inget bra tips men barnen tyckte det var toppen. Ser nu att jag oxå åt pommes frites. Trodde bara att jag höll mig till den hälsosamma salladen.

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.