Husfrun i Toscana

Gelato italiano

Det här är något som de allra flesta sällan missar när de besöker  Italien, nämligen att äta glass,”gelato”,  på italienska. Och det gör de helt rätt i folk, att leta upp och smaka på vår glass, för oftast är den väldigt god. En av de bästa tydligen, skall vara den här som kommer från Gelateria Dondoli  i San Gimignano. Så har ni vägarna förbi, ta er hit för en glass!

Goda frukter av alla slag, men jag är tråkig och  väljer alltid samma. Pistacchio och nocciola. Bäst.

Här, vid torget Piazza della Cisterna i den fina, medeltida byn San Gimignano ligger Gelateria Dondoli. Massa turister, massa krimskrams, och massor av vackert, inte minst alla byggnader och den otroliga utsikten. Allt på samma gång.

Här spanar jag ner mot torget från ett alldeles speciellt ställe. Mer om det i nästa inlägg, som jag hoppas att det inte skall ta en månad att knåpa ihop… Mycket nu, liksom. Nu skall jag äta upp det sista av min egen tillverkade glass, som gjordes i samband med att vissa fyllde 9 år nu i helgen. Sedan blir det, utan några svårigheter att välja -sängen! 

 

 

4 Comments

Vilken fin blogg du har. Kul att läsa om bästa glass-stället i san Gimigano som vi ska besöka i höst. Om du har tips på Bed and breakfast för en familj. Så är vi tacksamma för italien-tips. 🙂 Vi landar i Pisa och tar oss runt till Florens, San Gimigano, Luca, Vinci osv. Mvh Lisa

Post a Reply

Hej! Kul att jag hittade din hemsida. Jag är författare och skriver om Toscana och San Girmani där min huvudkaraktär bor utanför. Du har en fin hemsida. Om du vill läsa boken finns den på Bokus, Adlibris att köpa. Även på min hemsida i webshoppen finns boken att köpa. Jag gjorde en boktrailer igår och lade ut på youtube här är länken: https://youtu.be/w6ULkUgsXAs

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.