Husfrun i Toscana

Renovering och uppdatering!

Tidernas längsta sommarlov har nyligen tagit slut. Sedan den 10.e juni har barnen varit lediga, men i måndags satte skolan igång, åtminstone litegrann….( Mellan 9-11!!! ). Om just skolan har jag en hel del att berätta, men det får nog bli ett eget litet  inlägg om den. Annars då? Här i Toscana är det fortfarande kokhett och det svettas &  badas i pool, bikinin sitter på än och aktiviteter som svampplockning  känns väldigt avlägset. Största delen av sommaren har vi  dock tillbringat i Sverige, i vår nyförvärvade sommarbostad som krävt en hel del fix och omsorg. En fantastisk sommar, vem hade kunnat ana?? Så fantastisk och intensiv att allt som haft med dator & blogg blivit väldigt åsidosatt. Men nu så, blir det andra bullar!

Fokus är (förutom skolan då), fortfarande vårt lilla hus i Sverige.Renoveringsarbetet som startade i sommar fortsätter för fulla muggar  och jag följer dagligen  hantverkarna som ideligen uppdaterar mig om vad som pågår. Tack vare en vän som är målare har vi fått ihop ett fantastiskt team med världens bästa killar .

Så här såg det ut när vi lämnade huset för ett par veckor sedan. Nytt tak  och tjusiga skorstenshuvar ligger på,  fönster & dörr skall det varsamt tas hand om…Och så har vi en ny, gul färg. Lök, heter den visst!

Innan tak och utomhusrenovering. Det gamla taket var tydligen (enligt grannen som är 70 år) aldrig utbytt så länge han vetat om.  Som ni ser var  gräsmattan snustorr, förbudet att grilla varade länge i Blekinge även om vissa pellejönsar trotsade reglerna.

Även inomhus har det rivits och byggts om. Här öppnade vi upp en vägg för att lättare kunna möblera ett rum intill köket.

Spännande, enorma väggplankor fanns bakom lager av tapeter. Kul att vi hittade en mer än hundra år gammal Aftonbladet , den hade suttit där på väggen som isolering och gick alldeles utmärkt att läsa, även om Aftonbladet aldrig har så mycket erbjuda, inte ens 1896…

Om väggarna kunnat tala….

En del material hittade vi i vår gamla lada. Den här plankan till exempel, den kunde återanvändas och  passade finfint där väggen rivits ner och hade bildat ett hål i golvet.

Mellan varven pustade vi ut på vår underbara glasveranda. Till den lyckades jag fynda lite fina tyger som har  användts till soffan och stolarna.

 

6 Comments

Roligt att du är tillbaka! Har saknar och läsa om livet i Italien 🙂

Post a Reply

Tack, det var roligt att höra! Då får jag allt anstränga mig lite nu!

Post a Reply

Vad fint det har blivit. Nästan ett nytt hus, fast ändå det samma .

Post a Reply

Sån tur hittat hit. Tycker jag känner igen den där snygge målaren! 🙂
Hoppas “hem”resan går bra!

Post a Reply

Haha ja, man var omringad av snygga karlar hela dagarna.. Hemresan utan krångel, tack o lov!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.