Husfrun i Toscana

Höst och höstpyssel

Nu är det höst här i Toscana också. Det tog lite tid för den att komma igång, söndagen den 30.e september var det på sina ställen fortfarande 30 plusgrader, men  sedan ett par dagar tillbaka  har vi mer “normala” temperaturer . Det finns en hel del kvar att skörda i trädgården så jag tog ett ryck och kokade ännu en omgång fikonmarmelad, det kan man aldrig få för många burkar av! Den första omgången som gjordes för ett par veckor sedan, den blev det liksom bara en bränd gryta kvar av…Ett tips till er där ute: aldrig glömma puttrande fikonmarmelad på spisen .

Ett av de sista fikonen. Det knep jag till min “nya” marmelad.

Ett himla göra, att rensa fikon.

Till första omgången marmelad  fick jag lite hjälp av barnen att plocka frukten, när det sedan skulle rensas försvann de snabbt till viktigare sysslor. När bilden togs var det absolut varmare – jag stod ute i bara nattlinnet…

Fikonrester

Det kokas ett bra tag. För varje år använder jag mindre och mindre socker och i år saknade jag citroner, de fick bytas ut mot en limefrukt. Men det verkar bli en god marmelad i år också! Det blev en omgång med kanelstång och en utan.

Häpp! En liten del av de färdiga burkarna.

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.