Husfrun i Toscana

Mariposas mania a Pietrasanta

För ett par helger sedan  tillbringade jag och en grupp  väninnor ett dygn i  Pietrasanta, en av mina absoluta favoriter i Toscana. Att denna lilla pittoreska by bara ligger ett stenkast från havet är ett stort plus om man vill få in lite bad och sol under sin vistelse. Pietrasanta erbjuder  massor av konstgallerier, roliga matställen & butiker. Att byn är omgiven av berg  och att det  i centrum  ligger flertal vackra byggnader & kyrkor skapar en  fin stämning. Här ligger också en av  italiens särklass bästa  klädbutiker, Zoe, vilket  inte gör saken sämre…

Vårt besök var mer en “reunion” där ett år av händelser skulle avklaras. Här lite fnitter & prat på byns bästa bar, där i hade bra koll  över torget. Det pågick ett bröllop så man ville inte missa bruden.

Berg & medeltida mur i bakgrunden. På torget installationer av Valdés.

Vi hade snarlika skor. Inte planerat.

En av oss hade aldrig  tidigare varit här, därför skulle varje hörn utforskas noga.

Årets installationer i byn var väldigt  vackra.

Temat med fjärilar gick inte att undgå.

En annan som också är väldigt närvarande i Pietrsanta, är Botero. Både med studio, verk och tydligen ofta i egen hög person.

Mycket skålande blev det. Här är vi  nere vid havet, innan det var dags för hemfärd. Bakom glasen en vän som vi  tyvärr ser alldeles för sällan.

Vi hade tur med vädret. Var faktiskt tvungen att inhandla en ny tunika.Vilken tur då,  att det var marknad Forte dei Marmi just den dagen!

 

 

 

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.