More is more

Trasig porslinshund

Ibland går jag för långt…

Öppen spis

Jag älskar hundar. Både riktiga, och såna som finns i inredning.

Jag gick länge och suktade efter ett par Staffordshire mantel-hundar. Det var en tradition att ha dessa på manteln, eller i fönstret i Engelska hem på 1800-talet.

Och jag har budat på en massa olika, och mycket gamla hundar på Ebay. Det finns massor av dem, men många är nyproducerade och inte så fina. Så en dag så vann jag i alla fall auktionen på ett superfint par, tillverkade på 30-talet verkade det som. Jag var överlycklig!

Och ni kan ju tänka er glädjen min man kände när han fick reda på att hemmet skulle utökas med två porslinshundar! Obefintlig…

Hur som helst, jag gick och väntade på att just detta paket från England skulle dyka upp. När det en dag ringer på dörren – och vi hinner inte ens öppna gaten – innan vi ser ett stort paket kastas över grinden. “FRAGILE” står det med stora bokstäver över hela paketet.

Trasig porslinshund

Med darriga händer öppnar jag paketet. Och kan konstatera att den ena hunden är död, helt sprucken. Vad i h-e…! Ursäkta språket. Men posten här är ju helt sjuk. Fed-Ex är toppen. Men USPS, United States Postal Service, är ju inte riktigt kloka.

IMG_4114_2

En av hundarna överlevde behandlingen. Vilket bara det i sig är helt sjukt. Men nu står den i alla fall här och vaktar mitt skrivbord. Och saknar sin partner.

Henrik verkar ha dragit en lättandens suck. Det var väl kanske inte helt otippat. Den enes död, den andres bröd.

In English

I love dogs. Both the real one´s and the one´s you find in decorating. For a long time I´ve tried to find a pair of Staffordshire Mantle Dogs. You know the one´s that where very common in English households in the 19th century. Anyways, I bid for a bunch of them on Ebay – there´s a lot of them out there. But many are new reproductions and not that nice. One day I won one of the auctions and got a nice pair of dogs for a great price. I was so happy!

And you can imagine my husbands happiness when he heard that we where getting a pair of porcelain dogs… not so happy.

I waited for this delivery. And one day the doorbell rings and before we even had time to open the gate, we see a package with the text “FRAGILE” get thrown over the fence. One of the dogs where in pieces, of course. USPS… sucks.

One of the dogs made it from England in one piece and is now guarding my desk. I like him. My husband don’t…

3 Comments

Hej! Så himla fin bloggportal! Ska bli superkul att hänga här. Dock undrar jag gällande lay outen, när man klickar på en blogg kommer man ju in till samlingen av inlägg på rubriknivå + lite text men måste igen klicka in sig på det specifika inlägget för att kunna läsa. Och så tillbaka för att sedan klicka på nästa inlägg etc. Blir så himla många klick ju! Mkt mer lättillgängligt om alla inlägg läggs i sin helhet efter varandra så man slipper klicka för varje inlägg. Eller gör jag fel? Finns kanske den funktionen redan? Well, liten tanke och som sagt, gillar vad ni gör!

Post a Reply

Hej Mrs B!
Tack för dina tankar! Vi kommer jobba på att förbättra oss och lyssnar gärna på vad folk tycker. Och vill såklart att det ska kännas lätt att ta sig runt på sajten!
Häng kvar!
Karin

Post a Reply

Vid slutet av varje inlägg finns “Previous post”, klicka och du kommer till det tidigare inlägget i sin helhet.

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.