More is more

Skenet bedrar…

Har varit så galet sugen på semlor i flera veckor… Så i helgen bakade jag och Caesar årets första semlor. Efter att bilden ovan togs högg alla in på varsin godsak. Sekunden senare åkte de i soptunnan. Det måste varit något med jästen, eller med tiden i ugnen. För detta var inte goda semlor.  Jag brukar ju faktiskt behärska detta med bakning, även om jag annars är något av en katastrof i köket. Så jag tar inte detta personligt. Inte alls. Nähä då. IMG_4203 IMG_4211Vi hade i alla fall mysigt när vi bakade!

6 Comments

Vilken söt liten bagare! Men trist att de inte smakade såklart :-/ På’t igen, skam den som ger sig!

Post a Reply

Jag bakar semlor med recept från arla.se (av alla ställen!) Hur enkla och goda som helst, testa! Tar alltid mer torr jäst då de annars inte jäser.

Post a Reply

Hej Karin, Älskar din blogg och podden. Är Svenska som bor i Vancouver, Canada och även Konditor. Jag har lite tips åt dig.
Din jäst kan ha dött, antingen för att du hade för varm mjölk i receptet eller för att den redan var död när du köpte den eller så var den gammal. Eftersom de jäste lite så tror jag de var typ halvdöd…du kan även ha bakat de i för kall ugn, vete bullar vill ha hög värme och bakas under kort tid. Det finns en scientific anledning till detta som jag kan förklara för dig om du vill, säg till i så fall. Efter att jag lyssnade på podden så gjorde jag ett bloginlägg om semlor men steg för steg detaljerad guide och recept. La till adressen ovan. Prova igen Karin! Lycka till och tack for all härlig underhållning, tycker du är så rolig! Kram, Nina

Post a Reply

Hej Nina!
Toppen, tack för tips!!! Jag ska nog våga mig på det igen! Hoppas jag. kram

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.