More is more

2 Comments

Lyssnade på er pod under min promenad och var helt oförberedd på att man skulle få höra era fin tal till varandra, grät så mycket haha. Grattis till er!! Så fina bilder på allt också.

Post a Reply

Lyssnade precis på Staircase avsnittet och pratet om den asiatiska kulturen. Det snuddades vid vad som kallas för ”confinement period” – att man som nyförlöst skall stanna hemma med sin bebis i 100 dagar. Jag som svensk boende i Singapore kände mig tvungen att ljuga om min bebis ålder när alla i mataffären undrade hur gammal min bebis var och ifrågasatte vad jag gjorde utomhus när hon bara var tre-fyra dagar gammal.

Hursomhelst – confinement period är ganska härlig, speciellt i Korea – då den går ut på att man som mamma ska bara vara hemma och vila och tas om hand, man kan hyra speciella ”confinement nannys” som lagar speciellt mat till en (alkohol är strikt förbjudet så inget för den som vill hoppa på ost- och vindieten för att fira) – allt för att man som nybliven mamma ska vilas upp och få en bra start på livet med nya bebisen.

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.