Stockholmsliv

ÄPPELFABRIKEN PÅ EKERÖ

Min syster Petra bor på Ekerö och förra helgen tog vi en sightseeing on “the island”. Vi besökte Äppelfabriken på Färingsö, drygt 45 minuter med bil från City. Vi möttes av denna ståliga herre som inte ville släppa fram oss på grusvägen.

Tupp_ÅppelfabrikenJag som blivit smått tokig i fikonträd blev alldeles lyrisk när jag kom in i deras växthus. Finaste fikonträd jag sett. Det skulle gärna få flytta in i min trädgård – om jag hade någon. Balkongen kanske?

Fikonträd

IMG_0232

Heliga Birgitta

“Den godaste rabarberpaj jag ätit”

Jag älskar att baka och gärna efterrätter. Mina vänner är bortskämda med mina bakverk och hemligheten heter SMÖR. Äkta SMÖR. Och alltid mer än receptet tillåter enligt mig. Men nu har jag mött min baköverman. Himmelskt gott.

Rabarberpaj_Appelfabriken
Jaha, och där kom du igen.

Tupp
Gårdsbutiken där du bland annat kan köpa deras hemgjorda must från eget musteri.
IMG_0247

In english

Me and my sister Petra visited the Apple Factory on Färingsö, about 45 minutes by car from the City. I who have been somewhat crazy about figs were clearly lyrical when I came into their greenhouse. The finest fig trees I’ve seen. I love to bake and love to desserts. My friends are spoiled with my pastries and secret name is BUTTER. Genuine BUTTER. And always more than the recipe allows to me. This rhubarb pie waw heavenly good.

 

6 Comments

Tack för tipset! Ser jättehärligt ut.
Dit kommer man åka på ett besök.

Post a Reply

Vilket smultronställe! Och rabarberpajen ser himmelsk ut 😀

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.