Stockholmsliv

ROSENDALS TRÄDGÅRD

Eftersom jag bor på Gärdet och gillar att springa spenderar jag en hel del tid på Djurgården, speciellt på helgerna. Det finns så mycket man kan göra på Djurgården och idag tänkte jag dela med mig av ett av mina många favoritställen. (Det kommer fler Djurgårdstips lite då och då här på bloggen).

Rosendals Trädgård

Här kan du se och lära dig om biodynamisk odling av grönsaker, blommor och frukt, handla plantor och krukor eller bara njuta på en filt under ett äppelträd. Jag gick i Waldforfskola i Bromma och där åt vi bara biodynamiskt odlad mat, vilket jag otroligt nog inte uppskattade då. Tvärtom. Tur att man blir klokare med åren.

IMG_0587

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Fikonträd och rabarber. Mina två favoriter.

Rosendals trädgård

Rosendal trädgård

I ett av växthusen ligger det populära caféet som serverar mackor, bakverk och kakor med ekologisk och biodynamisk inriktning. Så gott!

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård

En flaska rabarbersaft fick följa med hem.

Rosendals trädgård

Rosendals trädgård är verkligen en perfekt helgutflykt. Ett tips är att komma när dom öppnar, det är poppis!

In english

Since I live in Gärdet and like to run, I spend a lot of time on the island of Djurgården, especially on weekends. There is so much you can do on Djurgården and today I thought to share with you one of my many favorite places, Rosendal`s Garden. Here you can see and learn about organic farming of vegetables, flowers and fruit. Buying plants and pots, take classes or just enjoy on a blanket under an apple tree. I went in Waldforfschool and grew up on biodynamic grown food, which I amazingly enough not appreciated then. On the contrary. Lucky that man becomes wiser with age.

1 Comment

Sååå härligt! Älskar Djurgårdsrundorna!

Post a Reply

Submit a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

the latest posts

Stäng ramen för nyhetsbrevsprenumeration+

Vavawoom Highlights

Prenumera på vårt nyhetsbrev och ta del av inspiration, erbjudanden och tävlingar.

Bekräftelse öppnas i nytt fönster.